Zranění Petrucciho při tréninku motokrosu

AKTUALIZOVÁNO: Ital Danilo Petrucci si zlomil čelist a klíční kost v důsledku vážného pádu během motokrosového tréninku. Ital proto nebude příští týden na startu třetího kola světového superbike v roce 2024 na okruhu TT Circuit Assen.

Danilo Petrucci měl ve čtvrtek 11. dubna vážnou havárii při motokrosovém tréninku. Podle různých italských zdrojů Ital jezdil na trati v Cingoni, asi hodinu a půl jižně od Rimini. Podle prvních zpráv měl jeho pád za následek zlomeninu čelisti a klíční kosti a zatím není jasné, zda bude Petrucci vyžadovat operaci. S těmito zraněními s největší pravděpodobností nebude přítomen příští týden během Pirelli Dutch Round na TT Circuit Assen.

Štěstím pro Petrucciho je, že po závodním víkendu v Assenu je naplánována dlouhá téměř dvouměsíční pauza. Čtvrté kolo World Superbike v roce 2024 se totiž bude konat o víkendu 14. až 16. června na okruhu v Misanu.

„Před skokem jsem ztratil kontrolu. Motorka místo brzdění zrychlovala. Skočil jsem daleko a spadl na zem. Byl to jeden z nejděsivějších pádů mého života,“ popsal Petrucci na svém instagramovém účtu. Petruccimu vypadlo několik zubů a čelist se mu rozlomila na dvě části; došlo také ke zlomenině klíční kosti a lopatky a také má na několika místech odřenou kůži.

Vzhledem k rozsahu zranění je to jasné: Petrucci se vrátí nejdříve v Misanu (14.-16. června) a tým Barni potřebuje náhradu pro závod v Assenu. Michele Pirro, který závodí v italském šampionátu pro tým Ducati, by byl představitelný, ale 37letý jezdec má o tomto víkendu povinnosti jako oficiální testovací jezdec MotoGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama