Reklama

Změny ve startovních listinách pro Most

PŘÍMO Z AKCE! Podívejme se společně na změny ve startovních listinách pro «Prosecco DOC Czech Round» napříč kubaturami, jaké nastaly oproti stabilním, jaké je známe během celé sezóny 2022.

V «premier class» se s #6 představí lokalmatador Michal Prášek (Rohac & Fejta Motoracing - BMW M1000RR), pro kterého to bude premiéra v tomto šampionátu.

Startovní číslo #10 ponese na své kapotáži Brit Peter Hickman (BMW Motorrad WorldSBK Team - BMW M1000RR), ten v továrním německém týmu nahradí zraněného Michaela vd Marka.

S #77 pojede další Rookie, a další Brit Ryan James Vickers (TPR Team Pedercini Racing - Kawasaki ZX-10RR).

Celkem je přihlášeno 25 pilotů s motocykly o objemu 1000 ccm.

V prostřední kubatuře je doslova «bombou» návrat Jihoafričana Stevena Odendaala (Kallio Racing - Yamaha YZF R6), vicemistra světa 2021. Odendaal je z poloviny «lokalmatador», žije nedaleko Brna: Vloni získal 11 umístění na stupních vítězů a vyhrál 5 závodů - jeden z nich právě v Mostě. V týmu Kallio Racing nahradí Alesandra Zettiho.

Zkušený Francouz Valentin Debise #53 (GMT94 Yamaha - Yamaha YZF R6) pojede místo svého zraněného krajana Julese Cluzela.

Světovou premiéru bude s wild card absolvovat Čech Patrik Homola ( Motoriders - Yamaha YZF R6).

V prostřední kubatuře je přihlášeno 31 jezdců.

V «malých» supersportech se po zranění vrací # 75 Španěl Jose Luis Gonzales Perez (Accolade Smrz Racing - Kawasaki Ninja 400), což znamená jediné: #53 Petr Svoboda pojede na domácí trati s wild card, pochopitelně za tým Kuby Smrže.

Druhou wild card zde v Mostě dostal 17-letý český teenager Filip Feigl (Genius Racing Team - Kawasaki Ninja 400), pro kterého to bude letošní premiéra v MS.

V nejslabší objemové kubatuře uvidíme 32 startujících.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama