Reklama

Závěr sezóny na Masecu bude Velká cena Bohumila Staši

Tuzemská motocyklová sezóna vyvrcholí tento víkend na Masarykově okruhu v Brně třetím ročníkem Velké ceny Bohumila Staši. Do závěrečného podniku šampionátu ČAMS na přírodních okruzích se přihlásilo přes 300 závodníků ze sedmi evropských zemí.

„Je to skutečně působivá účast a odráží dlouhodobou kvalitu celého šampionátu. Jsem moc ráda, že se závěru sezóny zúčastní v tak vysokém počtu jak tuzemští závodníci, tak jezdci ze zahraničí. Nepochybuji o tom, že diváky na tribunách čeká napínavá podívaná. Přeci jenom, o víkendu se můžeme těšit na řadu soubojů o mistrovské tituly,“ zve na nadcházející závodní víkend předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

Organizátoři z Road Racing Clubu aktuálně avizují 330 přihlášených jezdců ve všech třídách. V nejsilnější kubatuře se představí Michal Prášek a Karel Pešek, dvojice, která na Masarykově okruhu svedla už nejednu bitvu o vítězství. Největší šanci na celkové prvenství mají ale Dan Vysloužil a Jiří Petrla.

Matador přírodních okruhů Marek Červený bude bojovat o tituly hned ve dvou třídách, přičemž v šestistovkách má prvenství téměř jisté. Ve třídě Twin na něj v tabulce číhají Jan Dresner a Ľudovít Krušina. Červenému v celkovém hodnocení chybí body ze tří závodů seriálu, před kterými upřednostnil účast na mezinárodním šampionátu IRRC, kde se mu letos podařilo vybojovat už čtvrtý titul mistra.

Zatímco v některých třídách je o celkových vítězích rozhodnuto, velmi zajímavý bude souboj o prvenství v kategorii Oldtimer 350, kde Šárka Schmidtová ztrácí pouhých pět bodů na lídra Vítězslava Hatana.

Program Velké ceny Bohumila Staši začíná v pátek volnými tréninky, v sobotu a neděli budou následovat kvalifikace a závody. Pro diváky bude o víkendu otevřena sedadlová tribuna u cílové rovinky, stejně jako přírodní tribuna C. Se zakoupenou vstupenkou mohou diváci zamířit i do paddocku. Vstupné na jednotlivé dny činí 250 korun, víkendová vstupenka přijde na 400 korun. Vstupenky lze zakoupit na místě na pokladnách u otevřených tribun. Děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama