Reklama

Za Puccetti Racing pojede Gabriele Giannini

V MS-Superbike dochází k další výměně pilota, nejen Pedercini Kawasaki Racing mění své jezdce během sezóny několikrát, nyní to předvádí i další italský tým Kawasaki Puccetti. Od Misana by se měl objevit v sedle superbikového motocyklu Kawasaki 20-letý italský mladík Gabriele Giannini.

Jeho životní příběh je jako klasická jihoamerická telenovela: Sny se stávají skutečností. Gabriele Giannini ještě před několika měsíci pracoval jako dělník od 7:30 ráno do 16:30, a jakmile skončil, šel trénovat na závody. Neměl žádný rozpočet pro závodění na motocyklech. Jeho jedinými zdroji byly odhodlání, vášeň a velký talent. Za dva týdny absolvuje svůj debut v mistrovství světa v Misanu s týmem Puccetti Racing na Kawasaki, který až závodu v Barceloně jezdil bývalý mistr světa Tom Sykes. Stále není žádný podpis, poslední detaily se dokončují v těchto hodinách, ale zdá se, že je hotovo. Z toho, co vyšlo najevo, se k němu BMW Italia a Pistard Team chovaly velmi dobře, opravdu příkladně. Navzdory tomu, že do něj investovali, mu nechali svobodnou volbu, aby se mohl samostatně rozhodnout, a tedy okamžitě realizovat svůj sen dostat se do mistrovství světa.

Manuel Puccetti se rozhodl vsadit na dvacetiletého mladíka na vzestupu místo toho, aby postavil veterána. Mahias zůstává v Supersportu, dokud se Can Oncu nevrátí. Puccettiho cílem je pomoci Gianninimu růst klidně, v budoucí perspektivě, jak to již udělal v minulosti s jinými mladíky, kteří se později stali hvězdami na mezinárodní úrovni. Jsou tací, kteří se obávají, že by se Gabriele mohl nějak spálit, ale Manuel Puccetti, jak řekl pro «Corsedimoto», si je vědom toho, že „ je to kniha, kterou je třeba napsat“. Gabriele Giannini nezná motorky, tratě a šampionát, ale je to extrémně seriózní kluk, ochotný přinést jakoukoli oběť, stejně jako velmi rychlý jezdec.

Šampionát Superbike tak bude mít dobrý příběh.

Kdo je vlastně Gabriele Giannini?

Gabriele Giannini se narodil 11. října 2002. V 9 letech začal závodit na minibikech, byl vybrán mezi Azzurri Talents, vyhrál CIV Premoto3 125 a dostal se do Rookies Cupu. Mezitím ve 14 letech začal pracovat jako číšník v hospodě a pak pracoval jako dělník, aby finančně pomohl své rodině. Rok závodil na třístovce, ale byl příliš vysoký a nedokázal se na motorce poskládat. Zdálo se, že jeho sportovní kariéra se v tu chvíli zastavila. V roce 2021 mu Pistard dal šanci otestovat tisícovku a hned jel rychle. Loni s Pistardem opět vyhrál National Trophy 1000 a momentálně vede tento šampionát. Určitě je to jeden z nejzajímavějších mladých jezdců na světě. Nyní bude muset Pistard najít náhradu...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama