Reklama

Za Petronas MacKenzie a Norrodin, tedy 2 piloti z WSS

Jak dnes uvádí oficiální TZ, Tarran Mackenzie postupuje do mistrovství světa superbiků 2024 s týmem Petronas Honda. Jeho týmový kolega zůstává stejný jako letos a bude jím tedy další Rookie «premier class» tohoto šampionátu Adam Norrodin.

Startovní listina účastníků mistrovství světa superbiků 2024 je stále kompletnější. Byly potvrzeny tovární týmy všech angažovaných výrobců a některé zákaznické týmy také podepsaly své jezdce pro nadcházející sezónu. Petronas Honda před pár minutami potvrdil to, co pravidelní čtenáři našeho webu Motoforum.cz věděli už dříve: Dva supersportovní jezdci Tarran Mackenzie a Adam Norrodin budou povýšeni do nejvyšší kategorie a nahradí Hafizhe Syahrina a Erica Granada, kteří se přesunou do jiných týmů, respektive jiných šampionátů.

Mackenzie si postup vysloužil překvapivým vítězstvím na mokré trati v Mostě. Jeho loajalita, že si nikdy nestěžoval na nedostatek konkurenceschopnosti CBR600RR byly také Hondou oceněny.

„Dostat se do mistrovství světa superbiků bylo mým snem už dlouho,“ neprozradil 28letý závodník nic nového. „V BSB jsem získal mnoho zkušeností u jiného výrobce. Bylo dobré testovat superbike v Misanu a Jerezu. Udělal jsem také dva testy s HRC v Suzuce, abych lépe porozuměl CBR 1000RR-R a jel jsem na něm závod Suzuka 8 Hours s jiným týmem. Je skvělé, že dohoda na příští sezónu je nyní na místě. Opravdu se těším na tuto novou výzvu.„

Pro připomenutí: Mackenzie vyhrál šampionát BSB, tedy British Superbike s Yamahou v roce 2021. Vážná testovací havárie při přípravě na další sezónu mu ale přinesla kariérní propad.

Při testu v Jerezu v úterý a ve středu tohoto týdne si však Mackenzie také uvědomil, že příští rok bude muset být trpělivý. Za 1:42,110 minuty byl mezi přítomnými piloty Superbike sice poslední, ale zajel časy na jedno kolo jako jeho předchůdci o předchozím závodním víkendu.

Vrchol sezóny Adama Norrodina přinesl ovšem druhý závod v Mostě, kdy 25letý závodník obsadil páté místo. S hlavním sponzorem Petronasem byl malajský jezdec povinností pro šéfa týmu paní Midori Moriwaki.

“Postoupit do mistrovství světa superbiků je pro mě velký krok, ale je to také skvělá příležitost a něco, co jsem si dlouho přál,„ řekl Norrodin. „Reprezentovat Petronas a mou zemi je velká čest. Budu trénovat tvrději než kdy předtím, abych se připravil na to, o čem vím, že to bude těžký rok.“

Jezdci a týmy MS-Superbike 2024:

Ducati:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven: Andrea Iannone (I)
Marc VDS: Sam Lowes (GB)
Barni Spark: Danilo Petrucci (I)

Yamaha:

Pata Prometeon: Jonathan Rea (GB), Andrea Locatelli (I)
GYTR GRT: Dominique Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
Motoxracing: Öttl?
GMT94: Ray? Öttl?

Honda:

HRC: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)
Petronas MIE: Tarran Mackenzie, Adam Norrodin (MY)

BMW:

Motorrad Motorsport: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)
Bonovo action: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)

Kawasaki:

KRT: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Puccetti: Rabat? Öttl?
Pedercini: Isaac Vinales?

Tučně = oficiálně potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama