Reklama

YART: Wild card v šampionátu WorldSBK pro Fritze nebo Haniku?

Jak se rozhodne Marvin Fritz? Dá přednost kompletnímu seriálu IDM nebo startům s wild card v šampionátu WorldSBK? Yamaha Austria Racing Team (YART) plánuje na sezónu 2023 opět starty s wild card v šampionátu WorldSBK, ale s kým? S Němcem Fritzem nebo s Čechem Hanikou?

Týmový šéf Mandy Kainz chce nasadit opět jeden motocykl R1 v několika závodech šampionátu MS-Superbike, vše ale rozhodne to, jaké další povinnosti bude mít Marvin Fritz a čemu dá německý jezdec přednost!

Ten může jet buď kompletně šampionát IDM, nebo s wild card závodit při několika mítincích WorldSBK. To totiž letos nebude vyžadovat žádný větší logistický problém, neboť při všech evropských závodních víkendech bude v paddocku tým YART ze šampionátu WorldSSP ve složení Alvaro Diaz a Tom Edwards.

„Původně jsem nechtěl závodit v IDM,“ říká Fritz. „Ale termínově se šampionáty IDM a EWC (MS-Endurance) vhodně doplňují. A Yamaha Europa a Yamaha Deutschland a také mí privátní sponzoři mají velký zájem na tom, abych závodil v šampionátu IDM. Navíc 2023 se v IDM pojede s jinou elektronikou a tak bude Yamaha konkurence schopnější než dosud.“.

Faktem je, že pouhé čtyři závody EWC během celé sezóny jsou hodně málo.

„Pokud pojede Fritz IDM, tak místo něho se v MS-Superbike objeví Karel Hanika“, má jasno šéf týmu YART Mandy Kainz.

Tak se Fritzovi nabízí tyto možnosti: MS-Endurance plus IDM a jeden start v MS-Endurance, nebo EWC a více startů v šampionátu WorldSBK.

„Můj sen zůstává závodit kompletně v MS-Superbike, ale to bude stále těžší a těžší. Tam se ke slovu dostaneš pouze se sponzorským příspěvkem.“, říká závěrem německý šampion Superbike z roku 2016 Marvin Fritz.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama