Reklama

Wild card pro Fritze a Lehmanna; kdo bude další?

Se zprávou, že pro závod WSBK v Mostě se budou udělovat wild card ve všech kubaturách, tak se hned někteří zájemci přihlásili o možnost startu na našem závodě. Po Němci Marvinu Fritzovi (YART Yamaha) v kubatuře SBK je to třeba jeho krajan Lennox Lehmann v SSP300.

Saská závodní stáj Team Freudenberg KTM startuje v letošním roce v šampionátu MS-Supersport 300 s Nizozemcem Victorem Steemanem jako se svým stabilním jezdcem, s wild card by se v Mostě měl představit za stejný tým německý šampion IDM-300 Lennox Lehmann. Původně to mělo být v Assenu, ale po přesunu v kalendáři tento nový termín Assenu koliduje se závodem IDM ve Schleizu, takže přednost dostal severočeský Most.

Dnes už víme, že o wild card pro Most má zažádáno Jirka Mrkývka pro kubaturu Supersport 600, jestli s motocyklem Yamaha nebo jiné značky (Kawasaki), se zatím nedá přesně určit.

Co se týká wild card pro Supersport 300, tak zde několik zájemců a kandidátů rozhodně je, ovšem není to jen o tom, zúčastnit se, nýbrž tento severočeský víkend také důstojně absolvovat.

Dle našich informací start na wild card se vším všudy pro Supersport 600 se dá pořídit za 13 000 Euro, to je reálný rozpočet na úspěšný start v prostřední kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým.

V kubatuře Superbike se dá závodit na jeden víkend minimálně za 20 000 Euro!

Naskýtá se hypotetická otázka, mohl by jet třeba Karel Hanika s motocyklem Honda CBR1000 RR-R týmu MIE Racing Honda? Odpověď je jasná a zní ne! Hanika je továrním pilotem Yamahy v šampionátu EWC a tak by těžko mohl startovat na motocyklu největšího japonského rivala, tedy na Hondě.

A to pomíjíme peněžní stránku věci, tedy už zmiňovaných minimálně 20 000 Euro...

Jinak ještě jednu poznámku k věci: Wild card ze strany ACČR nelze zaměňovat s wild card od DWO, kde se totiž jedná o wild card «One Event».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama