Reklama

Wild card pro 2 nejlepší Italy

Při závodním víkendu v Misanu bude startovní listina prostřední kubatury MS-Supersport doplněna o dva jezdce - lokalmatadory: Jedná se o Marca Bussolotiho a Simone Corsiho, tedy aktuální lídry šampionátu CIV-SSP, to znamená dva nejlepší z národní série.

Stabilní startovní listina mistrovství světa obsahuje celkem 30 jezdců pro evropské závody. V Misanu jich bude o dva více, tedy 32. A to je také maximální počet povolených jezdců. Oba dva jsou rutinéři, je jim přes 30 let.

Po sezóně 2022 se skončila dlouholetá kariéra Simone Corsiho v Grand Prix, která trvala od roku 2003. 36-letý italský pilot byl stabilním jezdcem Grand Prix 125-ccm, 250-ccm a Moto2. V Assenu 2023 debutoval v šampionátu prostřední kubatury motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým. A za Team Altogo Yamaha propásl v první jízdě body jako 16. v cíli o pouhých 0,201 sec., ve druhé jízdě byl odmávnut v cíli jako 13., tedy za 3 body. Letos závodí v CIV-Supersport a je aktuálně druhý.

Kromě Corsiho uvidíme v Misanu i lídra šampionátu Marca Bussolottiho, tedy loňského šampiona CIV a aktuálního lídra. 32-letý už absolvoval celkem 10 startů v WorldSSP, naposledy v Misanu 2018. Nejlépe dojel v Imole 2014 v Top-7.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama