Vítězem WorldSSP300 Mika Perez

Závod MS-Supersport 300 v Misanu se vyznačoval tvrdými souboji. V pátém závodě sezóny této nové kubatury vyhrál už čtvrtý letošní vítěz, tentokrát jim byl Mika Perez s motocyklem Honda. Ana Carrasco byla odmávnuta na místě 14.

Jezdci kubatury MS-Supersport 300 předvedli v Misanu neuvěřitelný souboj o každý centimetr horkého asfaltu a o vítězi se rozhodovalo mezi šesti piloty. Díky nejrychlejšímu motocyklu se nakonec radoval Mika Perez, když vyhrál o pouhých 27/1000 sec před druhým jezdcem v cíli, kterým byl Armando Pontone (Yamaha). Alfonso Coppola (Yamaha) byl odmávnut jako třetí.

Lídr šampionátu Scott Deroue (Kawasaki) sice začal závod až na 19. místě, ale pak bojoval ve skupině o P7. Na konci byl ex-pilot GP klasifikován na P12 a Nizozemec tak vede i nadále v šampionátu, i když jen o 3 body. O 2 místa za ním viděla šachovnicový praporek Ana Carrasco.

V nové kubatuře MS, tedy WorldSSP300, je po Misanu (po 5. závodě z 9 celkem) lídrem stále bývalý pilot MS-Moto3 Scott Deroue (NED-Kawasaki) - 75 bodů; druhý je o pouhé 3 body za ním Španěl Mika Perez (72), na místě třetím pak Španěl Marc Garcia (65). Následuje Alfonso Coppola (ITA-Yamaha) - 57, Top-5 uzavírá Španěl Borja Sanchez (48). Na 6. místě je Jihoafričan Dorren Loureiro (46); Top-10 kompletují Španěl Daniel Valle (37), Ital Armando Pontone (35), Nizozemec Robert Schotman (29) a Španělka Ana Carasco (28).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama