Reklama

Velké problémy v týmu Pertamina Mandalika SAG

Různé zvěsti a spekulace probíhají už nějakou dobu, ale vzhledem k příspěvku na Instagramu se zdá, že se něco opravdu vážného děje v týmech Pertamina Mandalika SAG Team a Pertamina Mandalika Stylobike SAG Team.

Jak velké jsou tyto problémy a jaké to bude mít možné důsledky pro holandského pilota Moto2 Bo Bendsneydera?

Motorsport, sponzoring a zájmy, to jsou tři věci, které jsou s motorsportem nerozlučně spjaty. V případě, že jedna nebo více z těchto tří věcí není v pořádku, nastává problém. Již několik měsíců slýcháme zvěsti a spekulace, že se v týmu Pertamina Mandalika SAG Team něco děje. Zaměstnanci, kteří vyjadřují svou nespokojenost, se přihlásí jinde v paddocku, a odejdou z týmu, který neplní své platební povinnosti atd.

Nyní nejsou tyto druhy zpráv v závodech výjimkou, ale s týmy Pertamina Mandalika SAG Team a Pertamina Mandalika Stylobike SAG Team se zdá být vážný problém v tom, že hlavní sponzor Pertamina Mandalika neplní své platební povinnosti. V příspěvku na Instagramu od Pertamina Mandalika Stylobike SAG Team – jedná se o sesterský tým, který působí ve třídě Moto2 FIM CEV Repsol – vyjádřil svou nespokojenost zcela jasně a osobně oslovil hlavního sponzora Pertamina Mandalika s otázkou, zda stále hodlá dostát svým platebním závazkům pro rok 2021 a zda není čas vyjít navenek s pravdou.

Nikomu to nebude připadat divně, že tento příspěvek je publikován prostřednictvím sesterského týmu Pertamina Mandalika Stylobike SAG Team. Je také jasné, že jde o potvrzení fám a spekulací o finančních problémech.

Velkou otázkou však nyní je, jak daleko v této věci zaplatena Dorna – je totiž obecně známo, že tým Pertamina Mandalika SAG Team vděčí za svou současnou existenci zčásti zapojení španělského držitele práv a že je také zapojen do sponzorského obchodu – a kdy už nadejde okamžik skutečně zasáhnout. Již před sezónou 2022 se očekávalo, že se do druhého závodu Grand Prix sezóny 2022 na novém mezinárodním okruhu Pertamina Mandalika International Street Circuit nic nestane, protože Dorna nechtěla ohrozit pokračování této akce. Je pochopitelné, že i zde jsou finanční zájmy enormní.

Nyní jsme o více než měsíc dále, ale i přes zvěsti o problémech, které v posledních týdnech přibývají, se zatím oficiálně nic neděje. To se ale změnilo v neděli ráno během třetího a závěrečného dne závodu «Gran Premio Red Bull de España» v Jerezu. Ne Dorna, ale (sesterský) tým rozdmýchal z popela oheň poté, co se jim začátkem tohoto týdne podařilo zajistit nového španělského sponzora.

Snad se brzy najde řešení a pozice Bo Bendsneydera nebude ohrožena. Je všeobecně známo, že Bendsneyder vděčí za svůj start v týmu a současný start ve třídě Moto2 svým indonéským kořenům. Na tom není vůbec nic špatného, ​​ale nyní, když indonéská státní společnost Pertamina Mandalika neplní své platební závazky vůči týmu, tým SAG stále čeká na platby od roku 2021, objevují se temné mraky, kde je Holanďan také obětí a mohl by se stát pilotem bez týmu a bez motorky.

Majitel týmu «Pertamina Mandalika SAG Team» Edu Perales v poslední době totiž několikrát prohlásil, že pokud Pertamina Mandalika nesplní své povinnosti, že nemůže dělat nic jiného, ​​než hledat jezdce s dobře naplněnou peněženkou, což by muselo muselo jít na vrub Nizozemce.

Faktem je, že se polévka často nejí tak horká, jak se podává, a nejinak tomu bude pravděpodobně i v tomto případě. Sám nizozemský jezdec Bo Bendsneyder v této věci může udělat jen to, aby na trati ukázal svůj skutečný potenciál a kvality. Se třemi umístěními v Top-10 v řadě: v Argentině, Austinu a Portimãu a osmým místem na startovním roštu uplynulý víkend v Jerezu to docela dobře funguje a bývalý šampion Red Bull MotoGP Rookies Cupu (2015) si v každém případě vede v letošním šampionátu Moto2 skvěle.

Týmovým kolegou nizozemského pilota je Argentinec Gabriel Rodrigo, jehož závodění v týmu Pertamina Mandalika SAG Team platí, jak je ostatně známo, jeho otec.

Jak skutečně velké jsou tyto problémy a jaké to bude mít eventuální možné důsledky pro holandského pilota Bo Bendsneydera, se uvidí v blízkém časovém horizontu.

Stav šampionátu MS-Moto2 po 6 z 21 Grand Prix: 1. Vietti 100 bodů. 2. Ogura 81. 3. Arbolino 70. 4. Canet 69. 5. Roberts 57. 6. Schrötter 47. 7. Chantra 45. 8. Navarro 45. 9. A. Fernandez 44. 10. Lowes 35. 11. Bendsneyder 34. 12. Dixon 32. 13. Arenas 29. 14. Alcoba 28. 15. Acosta 20. 16. Aldeguer 18. 17. Gonzalez 16. 18. Beaubier 16. 19. Baltus 15. 20. Fenati 7. 21. Rodrigo 6. 22. Zaccone 6. 23. Ramirez 5. 24. Kubo 4. 25. Salac 4. 26. Kelly 3. 27. Manzi 3. 28. Dalla Porta 1.

Zdroj: Racesport.nl



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama