Reklama

V Sepangu Iker Lecuona místo Alexe Rinse

Dlouhodobé zranění Alexe Rinse neumožňuje španělskému jezdci závodit v šampionátu MotoGP. I v posledních dvou letošních zámořských závodech nebude vítěz letošního Grand Prix Texasu na startovním roštu.

Jen připomínám, že jezdec týmu LCR Honda si přivodil při závodě SprintRace v Mugellu komplikované zlomeniny holenní a lýtkové kosti a od té doby laboruje s následky tohoto zranění.

Nahradili ho třeba různí testovací jezdci, ale někdy nebyli k dispozici, nebo byli příliš pomalí: Třeba v Misanu poslala HRC do «ohně» 34-letého Takumi Takahashiho, ale ten ztratil v FP1 5,985 sec. a Race Direction mu další jízdu na trati v sobotu nedovolila.

Iker Lecuona už letos absolvoval pět závodů MotoGP (3x za Repsol, 2x za LCR), ale ani jednou nebodoval. Naopak Stefan Bradl se při třech závodech za LCR Honda (Assen, Indie a Motegi) vždy umístil v hlavním nedělním závodě v Top-15.

V červnu na Sachsenringu a nyní Thajsku nezajistila HRC žádného náhradníka, neboť Lecuona musel dostát svým závazkům v šampionátu WorldSBK.

Nyní tedy španělský jezdec Iker Lecuona dostane opět šanci závodit v Sepangu a v Kataru se strojem LCR Honda RC213V. Zda nastoupí Alex Rins při finále ve Valencii a potom při testech za Yamaha Factory nebylo dosud rozhodnuto.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama