Reklama

V Mostě bez Mahiase a Lavertyho, ale s Folgerem

Premiéra superbikového šampionátu na severočeském okruhu v Mostě je doslova za dveřmi a tak se podívejme, koho určitě na startu od pátku do neděle neuvidíme, ba naopak se uzdravil Jonas Folger.

Z Assenu je zraněný francouzský jezdec týmu Puccetti Kawasaki Lucas Mahias (zraněné a v českém závodě bude chybět, náhradník za něho nepojede. Letošní Rookie tohoto šampionátu Mahias (zraněné levé zápěstí) je aktuálně v MS-WorldSBK na P14. Návrat do šampionátu plánuje Mahias na španělském okruhu Navarra.

Chybět bude mnoha nejasnostmi opředený tým RC Squadra Corse, kde je jezdcem Ir Eugene Laverty s motocyklem BMW M 1000 RR. Tato privátní italská stáj už kvůli nedostatku finančních prostředků vynechala předchozí závod v nizozemském Assenu a protože se situaci nepodařilo vyřešit, tak skvělého jezdce Lavertyho neuvidíme ani v Mostě. Výhodou pro Lavertyho je, že je přímým zaměstnancem BMW, takže plat mu vyplácí přímo továrna. Tým dle oficiálního sdělení probíhá restrukturalizací.

Naopak potěšitelná zpráva přišla z týmu od Jonase Folgera. Ten hodně nebezpečně havaroval v Assenu - kde ovšem jel zatím svůj nejlepší závod v šampionátu WorldSBK - a po několika dnech strávených na pozorování v nizozemské nemocnici je připraven německý ex-pilot MotoGP Jonas Folger závodit i u nás v Mostě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama