Reklama

V Argentině bez Wepolu

Startovní pole MS-Supersport na argentinském okruhu v San Juan Villicum bude plné několika překvapení: Některé týmy se tohoto zámořského závodu nezúčastní, některé zas svěří své motocykly novým pilotům.

Závodem v Portimão se skončil World-SSP-Challenge – tedy ve své podstatě mistrovství Evropy, a i z tohoto důvodu bude startovní pole na okruhu v San Jan Villicum zredukováno o 7 jezdců.

World-SSP-Challenge 2021: 1. Kevin Manfredi (ITA) 36 bodů; 2. Federico Caricasulo (ITA) 31; 3. Stephane Frossard (SUI) 10; 4. Maria Herrera (ESP) 7; 5. Hikari Okubao (JPN) 4; 6. Leonardo Taccini (ITA) 4.

Na startu závodu v Argentině bude maximálně 21 jezdců se svými motocykly: Chybět bude rozhodně český tým WRP Wepol. V první polovině sezóny zde jezdil hodně průměrně Brit Danny Webb (po závodě v Mostě kvůli podprůměrným výsledkům skončil - v 10 závodech nezískal ani jeden mistrovský bod); a český tým angažoval Španěla Davida Sanchise, který ale rovněž nebodoval!

Tým Yamaha-MS-Racing nahradí Marca Alcobu Matiasem Petrattim. Tento Argentinec závodil letos převážně v supersportovém šampionátu MotoAmerica, ale bez větších úspěchů. A Alcoba je po pádu v FP1 v Barceloně mimo hru.

Jak jsme už napsali, tak mistr světa Supersport 300 z roku 2020 Jeffrey Buis bude pilotovat motocykl Michele Fabrizia, který se po tragickém případu Deana Berty Vinalese okamžitě vzdal dalšího závodění.

V týmu VFT Racing pojede jako týmový kolega Švýcara Marcela Brennera místo Federica Fuligniho lokalmatador Andres Gonzales.

Věčný náhradník Sheridan Morais bude závodit v týmu Wojcik Racing, neboť stabilní pilot Christoffer Bergman se zranil v Portimão - zlomenina ve spodní části nohy. 36-letý Morais už tohoto Švéda nahradil v Assenu a v Mostu.

Za GMT94 bude absolvovat comeback Valentin Debise v MS-Supersport. Ten si při závodě v Magny Cours pohmoždil zápěstí a musel několik týdnů nechtěně jízdu na závodní motorce vynechat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama