Reklama

Týmy a jezdci WorldSSP na sezónu 2022

Jak vypadá aktuální situace na přestupovém trhu prostřední kubatury mistrovství světa motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým: podívejme se společně kdo už je podepsaný a koho ještě můžeme čekat.

To hlavní: V šampionátu zůstává aktuální mistr světa Švýcar Domi Aegerter, naopak do Superbike odchází Němec Phillipp Öttl (2021 - 5.). Stejně odchází letos celkově třetí, Manuel Gonzales (tento zřejmě největší talent)

Díky novým technickým předpisům se očekává invaze z Moto2, což je ostatně i zájem IRTA a Dorny (DWO). A tak už jsou potvrzeni jezdci, kteří nesehnali angažmá na rok 2022 v Grand Prix Moto2: Niccolo Bulega, Jarri Montella a očekává se ještě třeba příchod Lorenza Baldassarriho, nebo Stefana Manziho, možná i někoho dalšího z třeba volných pilotů WorldSBK.

Nově pak v šampionátu uvidíme nejen Oliho Baylisse, ale také Top-3 ze šampionátu WorldSSP 300: Mistr světa Adrian Huertas, vice-mistr světa Tom Booth-Amos a třetí v šampionátu Jeffrey Buis (ex-mistr světa SSP300), mají všichni namířeno do prostřední kubatury.

Co se týká české účasti, tak aktuální situace vypadá následovně: Už během sezóny 2021 se ze šampionátu WorldSSP vytratil tým WRP Wepol Racing - Yamaha (v roce 2020 závodil úspěšně s Karlem Hanikou) - ten nastoupil do sezóny 2021 s Britem Dannym Webbem; pak pokračoval od závodu v Navaře se Španělem Davidem Sanchizem a letošní sezónu ani nedokončil, chyběl v «Motul Argentinean Round» a nebude startovat ani v «Pirelli Indonesian Round»).

Oliver König se sice v šampionátu WorldSSP 300 jednou prosadil na pódium (doma v Mostě), ale celkově až 11. konečné místo v šampionátu mu přímo žádné stabilní místo nezajistilo a tak o jeho eventuálním závodění ve vyšší kubatuře budou rozhodovat především do týmu přinesené sponzorské prostředky, jinak zůstane pražský jezdec i další sezónu v «lightweight» šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, tedy ve WorldSSP 300. I když o víkendu bude 19-letý König absolvovat nečekanou premiéru v kubatuře WorldSBK při «Pirelli Indonesian Round» za OUTDO TPR Team Pedercini Racing - Kawasaki.

17-letý Ondřej Vostatek závodil letos velmi úspěšně ve španělském šampionátu Superbike/Supersport a bodoval na wild card i v WorldSSP 600. Ovšem situace s novými technickými předpisy v WorldSSP je hodně nepřehledná a ačkoliv může mladý Čech závodit 2022 v šampionátu WorldSSP - má nabídky ze 4/5 týmů, tak se jako ideální řešení nabízí setrvání v RFME, kde se naposled blýskl umístěním na pódiu; a vyčkání, «až se vše s novými motocykly usadí a bude jasno, co a jak».

Týmy a jezdci WorldSSP 600 pro rok 2022:

Kallio Yamaha: Patrick Hobelsberger (D), Soomer?
Bardahl Evan Bros Yamaha: Steven Odendaal (ZA), Peter Sebestyen (H)
Ten Kate Yamaha: Dominique Aegerter (CH), Pratama?
VFT Yamaha: Marcel Brenner (CH)
GMT94 Yamaha: Cluzel? Debise?
MS Yamaha: Orradre? Valle?

Aruba.it Ducati: Nicolò Bulega (I)
Barni Ducati: Oliver Bayliss (AUS)
CM Ducati: Randy Krummenacher (CH)
AltoGo Ducati: Ottaviani?

MTM Kawasaki: Adrian Huertas (E)
Puccetti Kawasaki: Can Öncü (TR), Yari Montella (I)
Motozoo Kawasaki: Jeffrey Buis (NL), Ben Currie (AUS)
Prodina Kawasaki: Tom Booth-Amos (GB)

Dynavolt Triumph: Smith? Paasch? Cluzel?

MV Agusta Reparto Corse: Tuuli? Sofuoglu?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama