Reklama

Týmy a jezdci Moto3 na sezónu 2022

Přinášíme vám přehled týmů z Moto3 a jejich jezdců pro sezónu 2022. Z českého pohledu je podstatné, že poprvé od roku 2003 nebudeme mít ve startovním poli «lightweight» žádného zástupce.

Přitom Lukáš Pešek nebo Jakub Kornfeil dokázali v kubatuře «lightweight» nejen vyhrát, ale získávat opakovaně i pódiová umístění. Ostatně na stupních stál letos i Filip Salač.

Hodně jezdců z Moto3 odchází 2022 do prostřední kubatury Grand Prix, tedy do Moto2: Například lídr MS Pedro Acosta, Romano Fenati, Darryn Binder, Andrea Migno, Jeremy Alcoba, Gabriel Rodrigo a také Filip Salac.

Naopak zůstávají druhý a třetí v MS Dennis Foggia a Sergio Garcia, stejně jako pátý v šampionátu Jaume Masia, který prodloužil svou smlouvu s týmem Red Bull KTM Ajo.

Petronas Sprinta Racing Team se závoděním v «lightweight» skončil, letos za tuto stáj závodili John McPhee a Darryn Binder. Nejúspěšnější tým Red Bull KTM-Ajo pojede 2022 s Jaime Masiou a s celkovým vítězem Red Bull Rookies-Cupu, tedy s Davidem Alonsem.

KTM získala od roku 2012 - kdy byla zavedena kubatura Moto2 - celkem čtyři tituly mistra světa: 2012 - Cortese, 2013 - Maverick Viñales, 2016 - Brad Binder, 2020 - Albert Arenas; 2021 by to mohl být titul pátý zásluhou Acosty. Honda už jich pět má: 2014 Alex Márquez, 2015 Danny Kent, 2017 - Joan Mir, 2018 - Jorge Martin a 2019 - Lorenzo Dalla Porta.

Sterilgarda Max Racing Team Petera Öttla a Maxe Biaggiho prodloužil smlouvu s Pierer Mobility AG o další dva roky. Místo dvojice Romano Fenati a Adrian Fernández by měli závodit Ayumu Sasaki (ten už je jistý) a John McPhee.

Tým Gaviota GASGAS-Moto3 Aspara Martineze potvrdil letošní sestavu i na sezónu 2022: Sergio Garcia a Izan Guevara bestätigt.

Třetí v MS Sergio Garcia zůstává v Moto3 (GASGAS) a pojede znovu o titul. Zůstává rovněž v týmu Leopard-Honda Dennis Foggia.

Pierer Mobility nasadí ve stáji PrüstelGP motocykly značky CF; takže ve startovním poli 2022 uvidíme celkem 20 strojů z Rakouska: 14 KTM, 2 Husqvarna, 2 GASGAS a dvě CF Moto. Za německou stáj pojedou Xavi Artigas (dosud Leopard-Honda!) a Carlos Tatay (zatím Avintia).

Týmy a jezdci Moto3 - 2022

Red Bull KTM Ajo (Jaume Masia, David Alonso)

Red Bull KTM Tech3 (Deniz Öncü, Daniel Holgado)

BOE Owlride KTM (David Muñoz, ???)

CIP Green Power KTM (Kaito Toba, Joel Kelso)

Avintia VR46 Riders Academy KTM (???, Niccoló Antonelli)

MTA Tonucci Racing (Stefano Nepa, Ivan Ortola)

MT Foundation 77 KTM (???, Adrian Fernández)

Snipers Honda Team (Alberto Surra, Andrea Migno)

CF Moto Factory Team PrüstelGP (Xavier Artigas, Carlos Tatay)

Vision Track Honda (Scott Odgen, Joshua Whatley)

Leopard Honda Racing (Dennis Foggia, Tatsuki Suzuki)

GASGAS Aspar Team (Sergio Garcia, Izan Guevara)

SIC58 Squadra Corse Honda (???, Lorenzo Fellon)

Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna (Ayumu Sasaki, John McPhee)

Honda Team Asia (Andi Farid Izdihar, Yuki Kunii)

kurzivou - jezdci ještě nejsou potvrzeni



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama