Reklama

Týmy a jezdci Moto2 na sezónu 2022

Přinášíme vám přehled týmů z Moto2 a jejich jezdců pro sezónu 2022. Z českého pohledu je podstatné, že poprvé od roku 2010 budeme mít v této kubatuře stabilního jezdce, kterým bude Filip Salač v renomované stáji Gresini Racing.

V roce 2010 závodili v Moto2 dokonce dva stabilní Češi: Zatímco Lukáš Pešek sezónu za Matteoni CP Racing (Moriwaki) ale nedokončil, tak Karel Abraham po počátečním tápání a hledání toho správného motocyklu - byla to premiérová sezóna této kubatury - nejdříve jel v týmu svého otce Cardion AB Motoracing italský motocykl RSV, pak přešel na britský FTR; skončil celkově 10., přičemž v Motegi získal pódium za třetí místo a ve Valencii dokonce vyhrál.

Tak uvidíme, zda se Filip Salač těmto výsledkům přiblíží...

Z celkového pohledu získal Kalex už devátý titul v řadě a celkově desátý (vůbec první zajistil Kalexu Stefan Bradl 2011) a s výjimkou tří týmů (Speed Up, NTS a MV Agusta) všech dalších dvanáct vybavuje materiálem právě německá značka, další tři mají pouze po dvou jezdcích ve startovním poli.

Pierer Mobility AG sice posílá tým Aspar Racing jako GASGAS Factory Team do prostřední kubatury, tým ale - stejně jako Ajo - pojede s motocykly Kalex.

Počet jezdců přestupujících z Moto3 je hodně velký: Acosta, Fenati, Rodrigo, Alcoba, Filip Salač a Darryn Binder. Jihoafričan chce stejně jako Jack Miller po sezóně 2014 postoupit přímo do MS-MotoGP - Jack Miller tehdy vyhrál v sezóně 2014 celkem sedm závodů, a v MS obsadil druhé místo za Alexem Márquezem..

Petronas Sprinta Team v šampionátu prostřední kubatury končí, Xavi Vierge proto jedná (stejně jako Iker Lecuona) se superbikovým týmem Honda-SBK; Jake Dixon se vrací do šampionátu BSB.

Tony Arbolino přechází do týmu Intact zu Marc VDS, American Racing se posílil o Seana Dylana Kellyho (šampion US-Supersport 2021) místo Marcose Ramireze, Augusto Fernandez odchází z Marc VDS a pojede za Red Bull KTM Ajo vedle Pedro Acosty. Niccolò Bulega odchází k Ducati do MS-Supersport.

A kdo opouští MS-Moto2 směrem MotoGP? Remy Gardner, Raúl Fernández, Marco Bezzecchi, tedy první tři v tabulce, dále Fabio Di Giannantonio jako týmový kolega Bastianiniho v Gresini Racing Ducati.

A jedna hádanka se už vyjasnila: Saudsko-arabská společnost Aramco vstupuje do Rossiho týmu VR46 Moto2 jako hlavní sponzor a také se tým bude po něm jmenovat. Zde by měl závodit třeba také Manuel Gonzalez.

Týmy a jezdci Moto2 - 2022

American Racing (Syan Dylan Kelly; Cameron Beaubier) Kalex

Aramco VR46 Team (Andrea Migno, Celestino Vietti) Kalex

Yamaha VR46 Master Camp Team (Manuel Gonzales, ???) Kalex

GASGAS Factory Aspar Team (Albert Arenas, ???) Kalex

Elf Marc VDS Racing Team (Sam Lowes, Tony Arbolino) Kalex

Flexbox HP40 (Aron Canet; Jorge Navarro) Kalex

Idemitsu Honda Team Asia (Somkiat Chantra, Ai Ogura) Kalex

Italtrans Racing Team (Joe Roberts, Lorenzo Dalla Porta) Kalex

Liqui Moly Intact GP (Marcel Schrötter, Jeremy Alcoba) Kalex

MV Agusta Forward Racing (Marcos Ramirez, Simone Corsi) MV

NTS RW Racing GP (Barry Baltus, Hafizh Syahrin) NTS

Pertamina Mandalika SAG Team (Gabriel Rodrigo, Bo Bendsneyder) Kalex

Red Bull KTM Ajo (Augusto Fernandez, Pedro Acosta) Kalex

SpeedUp Racing (Fermin Aldeguer, Romano Fenati) Boscoscuro

Team Gresini Moto2 (Alessandro Zaccone, Filip Salač) Kalex

kurzivou - jezdci ještě nejsou potvrzeni



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama