Reklama

Tři wild card pro Michele Pirra

Při následujících dvou závodech Grand Prix budou jezdci s motocykly Ducati posilněni o testovacího pilota Michele Pirra. 35-letý Ital bude startovat nejen při domácím závodě Grand Prix v Mugellu (29. května), ale i o týden později při Grand Prix Catalunya (5. června).

Třetí wild card je pro Michele Pirra připravena do Misana, při «Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini» (4. září) na okruhu «Misano World Circuit Marco Simoncelli».

Pirro letos suverénně kraluje italskému šampionátu CIV-Superbike, kde suverénně vede ziskem tří vítězství, pouze jednou kvůli poruše své Ducati Panigale dojel 12. Pirrro má na svém kontě 42 startů v «premier class» buď jako pilot s wild card, nebo jako náhradník za některého ze stabilních pilotů Ducati v MotoGP v letech 2013 - 2021.

To znamená, že na startovním roštu uvidíme celkem 9 motocyklů Ducati ! konfigurace GP21 nebo GP22.

Pirro pojede v barvách továrního týmu ze šampionátu WorldSBK, tedy IT-Aruba. Majitelem firmy je Stefano Cecconi. Italský jezdec poprvé startoval v MotoGP 2012 za tým San Carlo Gresini Honda a celkem má na svém kontě 60 závodů Grand Prix, z toho už jmenovaných 42 závodů na stroji Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama