Reklama

Trest pro Vostatka

V FP1 kubatury Supersport havaroval 7 minut před koncem v T2 španělský jezdec Marco Alcoba a byly vyvěšeny žluté vlajky. Český jezdec Ondřej Vostatek na stejném místě o chvíli později havaroval, přičemž srazil traťového maršála.

Traťový maršál ženského rodu utrpěl několikanásobné zlomeniny a tato zraněná žena byla převezena do nemocnice.

Po zhlédnutí záznamu byl český jezdec Ondřej Vostatek - startuje zde na wild card - potrestán: Byl z prvního závodu (v sobotu) diskvalifikován, do druhého (nedělního) pak musí odstartovat z boxové uličky!

Zdůvodnění trestu: Vostatek havaroval 30 sekund po crashi Alcoby a dle ředitelství závodu po vyvěšení vlajek nesnížil rychlost, ačkoliv byly vyvěšeny žluté vlajky. Přičemž jezdec týmu IXS-YART Yamaha trefil traťového maršála, který pomáhal havarovanému Alcobovi.

K celému incidentu se Vostatek vyjádřil následovně: „Ano dneska jsem spadnul. Bohuzel ve chvili kdy byla zluta vlajka a moje motorka trefila tratovyho komisare a zranila ho. Dostal jsem penalizaci, kterou prijimam s pokorou a doufam, ze tratovy komisar bude v poradku.

Urcite nejsem clovek bezohledny a uz vubec bych nikoho nezranil schvalne a vedome. Takze penalizaci jsem dostal, sice je to penalizace tvrda, ale asi nemeli na race direction jinou moznost, vzhledem ke zraneni.

Uz v druhem treninku se mi vzhledem k situaci nejelo vubec dobre.

Zitra me ceka kvalifikace, kde doufam uz budu mit snad cistou hlavu a bez silnych emoci dam dobrej vysledek.

Prvni zavod nejedu protoze jsem v prvnim zavodu diskvalifikovany a v nedelnim budu startovat z pitlane, coz bude pro me hodne tezky… a asi tento vikend bude lepsi cely zapomenout.

Diky vsem co chapou, ze to neni vubec jednoduchy. Musis tady jet na limitu svych schopnosti a moznosti, delas maximum… a pak se stane tohle… Vsem diky za vasi podporu…

Pri padu jsem se mohl zranit stejne jako ten komisar… ale mam trest za to ze nejsem zraneny…

tak to vnimam a trest prijimam.“

Určitě si český teenager svou druhou účast v MS-Supersport představoval jinak.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama