Reklama

Tourist Trophy si vyžádala bohužel další lidský život

Pouze několik hodin po tragické havárii na Isle of Man žijícího Australana Dwighta Beareho v prvním závodě sidecarů havaroval při tréninku Brit Paul Shoesmith.

Po závodě sidecarů byl na trati Mountain Course zařazen trénink kubatur Superstock, Supersport a Lightweight. Zde měl bohužel tragický pád 50letý Brit z Proytonu, který smrtelně havaroval na dlouhé rovince Sulby.

Tragický pohled o rok zpět: Francouz Franck Petricola, který závodil v týmu Shoesmitha na Tourist Trophy 2015, havaroval vloni smrtelně na stejném místě jako letos jeho šéf...

Shoesmith patřil mezi zkušené piloty, 2005 jel poprvé na Tourist Trophy. 2011 se mu podařil nejlepší výsledek, když jak v závodě Superbike, tak v Senior-TT obsadil 15. místo. Ve své kariéře získal celkem 40 vítězných replik TT.

Včera v poledních hodinách před svou tragickou smrtí závodil Shoesmith v prvním letošním závodě na Isle of Man, kde Shoey (tak mu říkali přátelé) v závodě Superbike 29. místo, kdy se poprvé ve své kariéře dostal pod hranici 18 minut časem 17.58,887 (průměr 202,610 km/h).

Paul Shoesmith je rovněž majitelem týmu «Ice Valley Four Anjels» a známe ho i ze závodů ´Havířovský zlatý kahanec´.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama