Reklama

Těžké zranění Lecuony

Španěl Iker Lecuona zahájil indonéský závodní víkend skvěle, když v prvním pátečním tréninku obsadil 22-letý tovární pilot HRC druhé místo časem 1:37,127 min.

Bohužel odpoledne v FP2 po odjetých 13 minutách ztratil Lecuona v T3 při změně směru kontrolu nad svým motocyklem CBR1000RR-R a následoval tvrdý highsider.

S pomocí dvou traťových komisařů se sice dostal z místa incidentu «po svých», ale vše naznačovalo tomu, že se bude jednat o zranění těžšího rázu.

Španěl byl převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření. Tam CT a MRI odhalily zlomeninu obratle T12 (bez neurologických následků) a levostrannou zlomeninu křížové kosti. Protože není nebyla nutná žádná operace, Lecuona byl propuštěn z nemocnice.

Ovšem jeho účast ve finále letošní sezóny na Phillip Islandu se zdá být vyloučená. Jako náhradník je připraven Japonec Tetsuta Nagashima, který zná motocykl CBR1000RR-R velmi důvěrně: Společně s Lecuonou a Takumim Takahashim vyhrál totiž kultovní «Osmihodinovku» v Suzuce. Jinak tento 30-letý závodník závodil jako náhradní jezdec MotoGP v Motegi (zde jel s wild card), Buriramu, Phillip Islandu a v Sepangu - nezískal ovšem ani jeden bod.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama