Reklama

Testy Moto2 v Jerezu: Počasí jim příliš nepřálo

Pouhých deset dní mají k dispozici týmy a jezdci Moto2 a Moto3 v rámci svých privátních testů, takže si s nimi hodně šetří.

Na jihu Španělska se sice sešli na privátní testy Moto2 ve čtvrtek a v pátek týmy Marc VDS, Gresini, Italtrans, Forward, Tasca, Honda Team Asia a Petronas Raceline Malaysia, ale na okruh Jerez de Frontera se ve čtvrtek nevydal nikdo. A třeba dnes vyjeli na trať pouze dva jezdci, ovšem časy nebyly vůbec směrodatné.

Počasí bylo takové nijaké, déšť by prostě plnohodnotné testování neumožnil a tak si každý raději testovací dny šetřil. Nakonec stále je ještě k dispozici termín 23.-24. února a teprve potom budou následovat oficiální testy IRTA 2.-4. března pro kubatury Moto2 a Moto3.

Musel se tak odložit třeba comeback Mattia Pasiniho, který se vrací po roční přestávce do šampionátu jako stabilní jezdec, i když pouze jako „commercial entry“, tedy bez nároku na startovné, peněžní ceny, peníze od TV, a příplatek na letenky a přepravovaný materiál do zámoří.

Takže na trať vyjeli pouze s motocyklem KTM RC16 MotoGP 2017 testovací jezdci Alex Hofmann a Mika Kallio, na které se toto omezení nevztahuje a kteří budou testovat i v sobotu 20. února.

Přihlášené týmy Moto2™ na testy v Jerezu (18.-19. února)

Estrella Galicia 0,0 Marc VDS (KALEX): Alex Marquez a Franco Morbidelli

Federal Oil Gresini Moto2 (KALEX): Sam Lowes

Forward Racing Team (KALEX): Lorenzo Baldassarri a Luca Marini (nevlastní bratr Valentina Rossiho)

Tasca Racing Moto2 (KALEX): Alessandro Tonucci

Italtrans Racing Team (KALEX): Mattia Pasini a Luigi Morciano

IDEMITSU Honda Team Asia (KALEX): Takaaki Nakagami a Ratthapark Wilairot

Petronas Raceline Malaysia (KALEX): Hafizh Syahrin tonucciktm1ktm2



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama