Reklama

Team Pedercini Racing pojede i v roce 2024 mistrovství světa SBK

Rodinný tým Pedercini je jedním ze stálicí soukromých týmů mistrovství světa superbiků a působí v něm už 26 sezón. Od letošního roku probíhá spolupráce s Vinales Racing – a tak to i zůstane v sezóně 2024.

Pro rok 2023 se Team Pedercini Racing, zkráceně TPR, spojil s bývalým týmem Supersport 300 Vinales Racing ze Španělska , který patří otci pilota MotoGP Mavericka Vinalese. Vizuální změna byla markantní, letos byla Kawasaki ZX-10RR lakována oranžově, světle modrou, černou a bílou a jasně vyčnívala z jinak zelených motorek.

Tým Vinales přivedl jako řidiče Isaaca, bratrance Mavericka. Všichni jezdci na zákaznických strojích Kawasaki měli problémy s podřadným materiálem; španělskému pilotovi, který 6. listopadu oslaví 30 let, se v letošní sezóně ve 27 závodech podařilo bodovat pouze jednou – byl odmávnut jako 15. v prvním závodě v Donington Parku. .

Od své premiéry v šampionátu WorldSBK v roce 1998 tým Pedercini vynechal pouze tři závodní víkendy: dva zámořské podniky na začátku sezóny 2023 v Austrálii a Indonésii a také finále v Jerezu 2023, které bylo zařazeno do kalendáře jako náhrada za Argentinu.

Šéf týmu Lucio Pedercini dnes potvrdil, že jeho tým bude i v roce 2024 závodit s jezdcem Isaacem Vinalesem – a pravděpodobně bude pokračovat s materiálem od Kawasaki. Zda Pedercini bude v paddocku už od prvních závodů v Austrálii na konci února nebo až na evropských akcích - tedy všech ostatních - je otevřenou otázkou a bude to záležet na sponzorských partnerech pro příští rok.

Jezdci a týmy MS-Superbike 2024:

Ducati:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven: Andrea Iannone (I)
Marc VDS: Sam Lowes (GB)
Barni Spark: Danilo Petrucci (I)

Yamaha:

Pata Prometeon: Jonathan Rea (GB), Andrea Locatelli (I)
GYTR GRT: Dominique Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
Motoxracing: Öttl?
GMT94: Ray? Öttl?

Honda:

HRC: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)
Petronas MIE: Tarran Mackenzie, Adam Norrodin (MY)

BMW:

Motorrad Motorsport: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)
Bonovo action: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)

Kawasaki:

KRT: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Puccetti: Rabat? Öttl?
Pedercini: Isaac Vinales

Tučně = oficiálně potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama