Reklama

Také «Balda» pojede Supersporty

V mistrovství světa superbiků propadl roštem Ital Lorenzo Baldassarri už po jedné sezóně, když se ziskem pouhých 20 bodů obsadil až 18. místo. Při hledání nového týmu našel Ital to, co hledal, v týmu Orelac Ducati a je jedním z favoritů na mistrovství světa supersportů 2024.

Od roku 2022 spoléhá španělský tým Orelac v mistrovství světa supersportů na Ducati V2, kterou loni pilotovali Raffaele De Rosa a Federico Fuligni. Šéf týmu Nacho Calero, jehož příjmení psané pozpátku tvoří název týmu, po sezóně ukončil své působení s Kawasaki (s českým jezdcem Oliverem Königem - bez jediného získaného mistrovského bodu) v mistrovství světa superbiků a v roce 2024 bude závodit pouze ve prostřední kubatuře mistrovství světa motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým.

Již brzy bylo jasné, že De Rosa nebude pokračovat – šestatřicetiletý borec už loni bojoval s tím, zda bude pokračovat v kariéře, nebo ji ukončí. Orelac podepsal jako nového jezdce dalšího známého Itala Lorenza Baldassarriho.

Baldassarri přešel z Moto2 do Evan Bros Yamaha v mistrovství světa supersportů v roce 2022. Sedmadvacetiletý jezdec byl jediným, kdo dokázal občas dostat Dominique Aegertera do problémů a vysloužil si postup do třídy Superbike s GMT94 jako vicemistr světa. Ale až na konci sezóny se Baldassarri spřátelil s R1, i když v té době už francouzský tým Yamahy podepsal Philippa Öttla jako jeho nástupce.

S konkurenční Ducati může Baldassarri dát své kariéře nový impuls a vrátit se do soubojů o mistrovství světa supersportů s dobrými výsledky. Schopnosti by na to měl: ve své jediné supersportovní sezóně skončil v každém (!) závodě na stupních vítězů a dosáhl čtyř vítězství. Druhým pilotem zůstává placený jezdec Fuligni.

Yamaha

Ten Kate: Stefano Manzi (I); Glenn van Straalen (NL)
GMT94: Lucas Mahias (F)

Ducati

Aruba.it: Adrian Huertas (E)
Althea: Niccolò Antonelli (I); Piotr Biesiekirski (PL)
Orelac: Lorenzo Baldassarri (I); Federico Fuligni (I)
Renzi Corse: Simone Corsi (I)
Barni : Yari Montella (I)
EAB: Niki Tuuli (FIN)

Kawasaki

MTM: Marcel Brenner (CH)
Puccetti: Can Öncü (TR)
ProDina: Gabriele Giannini (I)
Vince64 : Hikari Okubo (J)

MV Agusta

MV Agusta Reparto Corse: Marcel Schrötter (D); Bahattin Sofuoglu (TR)
MotoZoo :Federico Caricasulo (I); Luke Power (AUS)

Triumph

PTR: Tom Booth-Amos (GB); Ondrej Vostatek (CZ)
WRP – RT Motorsport by SKM: Jorge Navarro (E); John Mc Phee (GB)

Honda

Petronas MIE: Kaito Toba (J); Khairul Idham Pawi (MAL)

Celkem pojede šampionát MS-Supersport maximálně 30 stabilních jezdců, šest z nich se pak zúčastní «WorldSSP Challenge».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama