Reklama

Sykes se chce vrátit do WorldSBK

Bývalý superbikový šampion Tom Sykes (36) by se chtěl vrátit do světového šampionátu WorldSBK, ovšem atraktivní místa na sezónu 2023 jsou už obsazena. Tovární týmy BMW, Kawasaki a Yamahy už své jezdce oznámily.

U Hondy je jasný Iker Lecuona, naděje na prodloužení smlouvy si dělá současný pilot HRC Xavi Vierge, ovšem v úvahu připadá také z MotoGP Takaaki Nakagami.

Tovární tým Ducati prodloužil smlouvu s lídrem MS Alvaro Bautistou, jeho aktuální týmový kolega Michael Rinaldi se nabídl k prodloužení smlouvy umístěními 3, 10, 3, 6, 6 a 4 v Misanu a Donington Parku. Navíc je zde Danilo Petrucci, aktuálně druhý jezdec v šampionátu MotoAmerica.

Tom Sykes, šampion Superbike z roku 2013, trojnásobný vícemistr světa a vítěz 34 závodů WorldSBK a vítěz 51 Pole-Position, navštívil závodní víkend v Donington Parku a jednal zde se soukromými týmy Puccetti Kawasaki a Motocorsa Ducati.

Sykes závodil v šampionátu WorldSBK naposled za BMW v roce 2021, nyní jezdí šampionát BSB za Ducati; vůbec se mu ale nedaří: Po 15 odjetých závodech má na svém kontě pouhých 58 bodů a je až 14. Jeho týmový kolega z MCE Josh Brookes (britský mistr 2015 a 2020, je také vzadu - až 11.).

Tovární týmy Superbike na rok 2023:

Honda: Iker Lecuona (E), Vierge?, Nakagami?

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

BMW: Scott Redding (GB), Michael van der Mark (NL)

Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

Ducati: Alvaro Bautista (E), Rinaldi?, Petrucci?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama