Reklama

Sykes blízko dohody s Puccettim

Manuel Puccetti a jeho tým Puccetti-Kawasaki má za sebou 3 roky neúspěšného závodění. 2023 nechce jít do žádné nejistoty, naopak vsadit na jistotu, a angažovat Toma Sykese, tedy mistra světa z roku 2013.

2018 slavil Team Puccetti Kawasaki s Toprakem Razgatlioglu dvě vítězství a 15 pódiových umístění. Turkovi nástupci Xavi Fores a Lucas Mahias se těmto úspěchům ani zdaleka z různých důvodů nepřiblížili.

Aktuálně je Francouz Lucas Mahias na 14. místě.

Proto už řadu měsíců jedná Manuel Puccetti s Tomem Sykesem. 37-letý ex-mistr světa letos závodí s Ducati v britském šampionátu Superbike za tým Paula Birda a je až na 16. místě, když nejlépe jednou dojel sedmý (na svém oblíbeném okruhu Donington Park).

Mimochodem: Sykesův týmový kolega Joshua Brookes (šampion BSB 2020 na Ducati) je aktuálně až 12.

Kvůli šestitýdenní dovolené se zatím nekonalo další jednání se Stevem Guttridgem, tedy nejvyšším manažerem závodního oddělení Kawasaki v Evropě.

Cíl je jasný: Umístění v Top-6 a tomu podřídit vše, tedy třeba i opuštění nižších kubatur. Naopak nasadit v «premier class» šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým dva motocykly. Vedle zkušeného jezdce postupně připravovat i jednoho mladíka.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama