Reklama

Svoboda s wild card na Phillip Islandu

Za úspěšným týmem 300ccm RT Motorsport by SKM stojí Nizozemec Rob Vennegoor a Němec Frank Krekeler. Poprvé připravují motocykl Kawasaki do Austrálie kvůli startu s wild card. Füsport - RT Motorsports by SKM je tým etablovaný v MS-Supersport 300, využívající stroj Kawasaki Ninja 400.

Motocykly od tuningového specialisty Franka Krekelera patří k nejrychlejším v poli a v roce 2024 je budou pilotovat Inigo Iglesias a Petr Svoboda. Talentovaný Čech vloni vyhrál oba zahajovací závody sezóny v Assenu a dlouho byl považován za adepta na titul mistra světa. Kvůli různým záležitostem však 21-letý brněnský mladík skončil v MS-Superport 300 celkově až na konci Top-6, což ale stejně bylo nejlepší umístění našince v tomto šampionátu (dosud Oliver König 2021 - celkově 11. místo) vůbec.

V roce 2024 začne sezona pro tým a pro Svobodu dříve a ne na evropské závodní dráze jako obvykle. Svoboda se s týmem a s motocyklem Kawasaki Ninja 400 zúčastní úvodního víkendu australské série ASBK 300 s divokou kartou, tedy termínu který je shodný se sezónní premiérou WorldSBK na Philipp Islandu od 23. do 25. února. Na programu ASBK Supersport 300 championshipu na okruhu Phillip Island jsou tři závody! po 8 kolech.

Cesta do Austrálie je privátní záležitostí, zvláště pro Vennegoora, který má slabost pro australské závodní jezdce a pomohl mnoha lidem dostat se do Evropy. Odtud pochází spolupráce se sponzorem Füsport, australským výrobcem motocyklových bot.

„Jsme přesvědčeni, že se Petr na nové závodní dráze pro něj rychle zorientuje,“ říká manažer týmu. „Je to také zvláštní zkušenost, že jsme jako tým poprvé na Phillip Islandu a přijíždíme do Austrálie s evropským jezdcem – i když už léta pomáhám australským talentům přijít do Evropy. Stručně řečeno: na konci února to bude něco velmi speciálního.“

Výlet do Down Under se Svobodou podporuje pochopitelně Wepol. Česká firma je osobním sponzorem 21-letého jezdce z Ostrovačic. Kromě toho se RT Motorsport by SKM letos rozšiřuje s podporou firmy Wepol účastí v mistrovství světa supersportů, kde se představí dva triumfy, Španěl Jorge Navarro a Skot John McPhee.

„Díky naší spolupráci s Wepol Racing Parts a Füsportem můžeme ukázat naši vášeň na celosvětové scéně,“ okomentoval Vennegoor celou akci. „Rád bych poděkoval Wepol Racing Parts a Füsportu za tuto skvělou příležitost!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama