Reklama

Suzuki Tri Series: Horst Saiger celkově druhý

Sloan Frost (Suzuki) a Horst Saiger (Kawasaki) měli největší šance, vyhrát vánoční tourné «Suzuki Tri Series» na Novém Zélandu, ale čáru přes rozpočet jim udělal «Oldboy» Tony Rees (Honda).

Před oběma finálovými závody «Suzuki Tri Series» měli na svém kontě nejvíce bodů obhájce vítězství Sloan Frost a i v Česku velmi populární Horst Saiger, tedy Rakušan žijící v Lichtenštejnsku. Novozélanďan měl po 4 ze 6 absolvovaných závodech celkem 91 bodů, Rakušan pak 88. Na třetím místě byl před finále 49-letý Tony Rees (83).

Rees, který je pověstný jako absolutní specialista okruhu «Cemetery Circuit» ve Wanganui, i tentokrát potvrdil perfektní znalosti této trati, když vyhrál první závod o 3 sekundy před Saigerem, třetí byl odmávnut mladík Daniel Mettam. Pro Frosta, který byl potrestán za «jump start», zbylo až 9. místo. Kuriozitou bylo, že Rees měl rovněž evidentně «jump start», ale trest neobdržel žádný.

Saiger zde v tomto seriálu startoval za tým Red Devil Racing a ve druhé finálové jízdě se musel po špatném startu spokojit až se 6. místem v cíli. I tuto jízdu vyhrál Rees s motocyklem Honda, ale Scott Moir byl v cíli odmávnut se ztrátou pouhých 0,5 sekundy jako druhý.

Rakušan žijící v Lichtenštejnsku tak svůj trumf z roku 2014 nedokázal zopakovat.

Totálním neúspěchem skončilo toto turné na Novém Zélandu pro velkého favorita Michaela Dunlopa, kterému promotér jako 13-násobnému vítězi TouristTrophy vyplatil hodně tučné startovné. Ten ve Wanganui ani jednu jízdu nedokončil, a celkově obsadil až 23. místo!

Finálovým vítězným doublem tak Rees poprvé ve své dlouhé kariéře vyhrál populární sérii «Suzuki Tri Series» a to doslova v posledním momentu, za ním skončili celkově Saiger a Frost.

Hlavním závodem na okruhu «Cemetery Circuit» ve Wanganui, je Memoriál Roberta Holdena. Ten se stal rovněž kořistí Reese, mimochodem tohoto závodu se zúčastnili také jeho synové Mitch a Damon, V cíli měl po 10 kolech náskok 0,260 sekundy před Saigerem, třetí místo obsadil Scott Moir se ztrátou 6 sekund.

Výsledky «Suzuki Tri Series» - závod 1: 1. Tony Rees (NZ), Honda CBR1000RR. 2. Horst Saiger (A), Kawasaki ZX-10R. 3. Daniel Mettam (NZ), Suzuki GSX-R1000. 4. Scott Moir (NZ), Suzuki GSX-R1000. 5. Toby Summers (NZ), Kawasaki ZX-10R.

«Suzuki Tri Series» - závod 2: 1. Rees. 2. Moir. 3. Sloan Frost (NZ), Suzuki GSX-R1000. 4. Mettam. 5. Summers. 6. Saiger.

Memoriál Roberta Holdena: 1. Rees. 2. Saiger. 3. Moir. 4. Summers. 5. Jamie Maindonald (NZ), Suzuki GSX-R1000. 6. Mettam.

«Suzuki Tri Series» - celkové pořadí po 6 závodech: 1. Rees, 134 bodů. 2. Saiger, 125. 3. Frost, 123. 4. Moir, 107. 5. Mettam, 101. 6. Summers, 86. Dále: 23. Michael Dunlop (GB), 15.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama