Reklama

Suzuka Eight Hours Race: Za HRC oficiálně Hayden s Bradlem

Stefan Bradl a Nicky Hayden pojedou 29./30. července společně za tovární tým Hondy prestižní «Suzuka Eight Hours Race».

Samozřejmě, že se Hondě vůbec nelíbí skutečnost, že největší rival Yamaha vyhrál s novým motocyklem R1-Superbike poslední dva ročníky prestižního závodu «Suzuka Eight Hours Race». A to přímo na okruhu Suzuka Circuit, který je (stejně jako Motegi Twin Ring) impériem Hondy!

Tyto úspěchy největší konkurence byly největším důvodem, proč Honda vyvinula na rok 2017 nový, silnější motocykl kubatury Superbike a dodala ho na motocyklový trh - CBR 1000RR Fireblade. Závodní SP-verzi tohoto motocyklu budou pilotovat v týmu Red Bull Honda Hayden a Bradl v MS-Superbike.

Věrni tradici, se tak Honda Racing Corporation (HRC) vrací v EWC k jezdeckému duu z MS-Superbike – 2016 zde závodili v továrním týmu Nicky Hayden a Michael van der Mark, o rok dříve to byl dokonce testovací pilot z MotoGP Casey Stoner, ten jel společně s van der Markem a Takahashim, ovšem Stoner měl kvůli poruše elektroniky crash a motocykl byl úplně zlikvidován.

Naposled vyhrála Honda «Suzuka Eight Hours Race» v sezóně 2014 - ve složení Michael van der Mark, Leon Haslam a Takumi Takahashi. Na nimi se umístili dva týmy Suzuki: de Puniet/Waters/Tsuda a Domi Aegerter/Yukio Kagayama/Noriyuki Haga.

Dá se předpokládat, že Honda doplní dvojici Nicky Hayden - Stefan Bradl při «Suzuka Eight Hours Race» domácím pilotem Takumou Takahashim, vítězem z roku 2014, který už má na svém kontě úspěšný start s wild card v Motegi v MotoGP, kdy obsadil 2015 12. místo.

Zajímavé jistě bude, které pneumatiky tým Honda v Suzuce nasadí. V MS-MotoGP používá Honda pneu Michelin, v WorldSBK Pirelli, ale největší konkurent Yamaha důvěřuje Bridgestone.

Hayden a Bradl budou muset před US-závodem v Laguna Sece absolvovat ještě dvoudenní test v Suzuce, a potom ještě jednou. Bradl bude na hodně náročném okruhu v Suzuce absolutním nováčkem; do MS přišel teprve v roce 2006 a to už byla GP Japonska přeložena do Motegi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama