Reklama

Superstock 1000, Quali: Popov až 34.

Při sezonní premiéře Superstock-1000-Cupu na MotorLand Aragonu si Florian Marino (Pata Yamaha) zajistil Pole-Position Florian Marino, za ním se umístili Ruben Rinaldo a Marco Faccani.

V rámci závodního víkendu MS-Superbike na španělském okruhu MotorLand Aragon se také poprvé v této sezóně utkají týmy a jezdci Superstock-1000-Cupu. Florian Marino (Pata Yamaha Stock Team) si zajistil premiérové Pole-Position tohoto roku, v první řadě ho ještě doplní Tuben Rinaldo (Aruba.it Ducati Racing - Junior Team) a Marco Faccani (Ducati Triple-M Racing), když Top-4 dokompletoval Ricardo Russo (Pata Yamaha Stock Team).

Český jezdec Míra Popov obsadil časem 1'57.151 v dnešní kvalifikaci až 34. místo, a to znamená do zítřejšího závodu 12. řadu na startovním roštu.

„Pátek nezačal úplně dobře, protože jsem měl v ranním tréninku pád. Nicméně i v pátek odpoledne byla ztráta na prvního jezdce opravdu velká. Zrychlení v dnešní kvalifikaci o vteřinu oproti tréninkům je sice pozitivní, ale nemění to nic na tom, že ztráta 4,5 vteřiny na prvního je propastná a činí 34. místo na gridu. Motorka fungovala bez problémů, včetně týmu. Problém vidím v tom, že jsem dlouhou dobu nezávodil, ztratil rychlost a závodní tempo. Prostě to chce čas a postupně si zvykat na novou motorku, najezdit co nejvíce km a posbírat zkušenosti, které mi v tuto chvíli pro tuto kategorii chybí. Plán pro neděli je neustále posouvat časy dopředu a tím i pozice v závodě.“, nebyl samozřejmě spokojen český jezdec.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama