Reklama

Statistiku crashů vedou Binder a Miller

Po pěti odjetých víkendech MotoGP 2024 se statistiky zaplnily daty. Neslavný Top seznam nehod vedou dva tovární jezdci KTM. V popředí jsou také bratři Márquezové Marc a Alex.

Po čtvrtině sezóny Grand Prix 2024 se dá předpokládat, že Velká cena v Kazachstánu bude kvůli situaci v regionu odložena na rok 2025, čímž se letošní kalendář zkrátí na 20 akcí.

Pozoruhodné: Dva oficiální tovární jezdci KTM Brad Binder a Jack Miller zaujímají po pěti odjetých víkendech MotoGP první dvě místa v hodnocení crashů. Jihoafričan zatím spadl ze své RC16 devětkrát, Australan ho následuje s osmi pády. KTM je konkurenceschopná, jak ukazují výkony nováčka Acosty, ale pro tovární jezdce znamená vysoká rychlost také jízdu na obzvlášť ostré čepeli.

Po sedmi pádech se dvojice bratrů Márquezových sjednocuje na třetím místě žebříčku, kde je nejlepší být hodně vzadu. Zajímavé – i přes sedm havárií je jezdec Gresini Ducati Marc Márquez také na třetím místě v tabulce mistrovství světa.

Jak se dalo čekat, dva lídři hodnocení mistrovství světa zatím ze svých prototypů spadli méně. Statistiky ukazují čtyři pády pro lídra MS Jorgeho Martina, tři pro mistra světa Peccu Bagnaiu.

Také zajímavé: alespoň na začátku sezóny mladí piloti havarují nejméně. Se čtyřmi a třemi pády pro nováčka Pedra Acostu a Raula Fernandeze se oba Španělé šťastně drží v pozadí.

Raul Fernandez je také týmovým kolegou pilota, který je nejméně náchylný k haváriím. Miguel Oliveira nedobrovolně opustil RS-GP pouze jednou v roce 2024. Mechanici týmu Trackhouse měli doposud nejméně práce, pokud jde o poškození způsobené pádem.

Statistika pádů po pěti odjetých Grand Prix 2024:

1. Brad Binder, 9 pádů
2. Jack Miller, 8
3. Marc Márquez, Alex Márquez, po 7
4. Johann Zarco, Joan Mir, po 6
5. Marco Bezzechhi, A. Espargaro, M.Vinales, F. Morbidelli, po 5
6. P. Acosta, Di Giannantonio, J. Martin, A. Rins, po 4
7. Bagnaia, A.Fernandez, R. Fernandez, Quartararo, Marini, po 3
8. Enea Bastianini, Taka Nakagami, po 2
9. Miguel Oliveira, 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama