Reklama

Škatule, škatule hejbejte se - Moto2 a Moto3

Tento závodní víkend v Aragónu je poslední šancí, jak upřesnit sestavy svých týmů pro MS 2023 v obou nižších kubaturách, tedy v Moto2 a v Moto3. Podívejme se na některé novinky z paddocku na okruhu MotorLand Aragon:

GASGAS Team od Jorge «Aspara» Martineze v kubatuře Moto3 ztratil oba své dosavadní jezdce, tedy lídry kubatury Izana Guevaru a Sergio Garciu. Místo nich pojedou Japonec Ryusei Yamanaka a vítěz loňského Rookies Cupu David Alonso. Od Martineze odchází rovněž sportovní ředitel Gino Borsoi - bude týmovým manažerem Prima Pramac-Ducati v MotoGP.

Jaume Masia opouští Aki Aja a bude závodit za Leopard Honda. Zde vystřídá Dennise Foggiu, ten získal lukrativní místo v Italtrans Racing v Moto2.

Manažer Aki Ajo má tak dva nové jezdce, těmi jsou Deniz Öncü a juniorský mistr světa Moto3 a leader Red Bull Rookies Cupu Jose Antonio Rueda.

V Moto2 nahradí u Aki Aja Augusta Fernandeze vedle Pedra Acosty jeho krajan Albert Arenas.

Red Bull-KTM-Tech3 v Moto3 bude mít rovněž nové jezdecké složení: 17-letý Daniel Holdago (2021 třetí v Red Bull Rookies Cupu) a Ital Filippo Farioli.

Špičkový jezdec Moto3 Sergio Garcia - aktuálně druhý odchází z GASGAS týmu v Moto3 a pojede za Sita Ponse v prostřední kubatuře Moto2. Dosavadní pilot Jorge Navarro totiž pojede v šampionátu WorldSSP v týmu Ten Kate Yamaha místo Domiho Aegertera.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama