Reklama

Silverstone: Brad Binder zde získal pouze 1x 1 bod

Lídr MS Brad Binder dokázal během dosavadních čtyř startů na tomto britském okruhu pouze jeden bod. A zde najdete další důležitá fakta k závodnímu víkendu na Silverstone, která se týkají kubatury Moto3.

Brad Binder ztratil kvůli pádu na Masarykově okruhu pouhých 6 bodů svého náskoku na pilota Hondy Jorge Navarra. Jihoafričan z týmu Red Bull KTM Ajo tak má stále ještě před závodem Grand Prix Velké Británie na Silverstone komfortní náskok 61 bodů. Třetí v MS Enea Bastianini pak ztrácí 85 bodů.

• V Silverstone zatím nikdo z aktuálních jezdců Moto3 nedokázal vyhrát závod Grand Prix.

• Po pádu Brada Bindera na Masarykově okruhu už není v kubatuře Moto3 žádný jezdec, který by dokázal bodovat ve všech 11 odjetých závodech této sezóny.

• Brad Binder zde během čtyř dosavadních startů pouze jednou bodoval - v roce 2014 byl odmávnut na P15. V loňském roce havaroval Binder v L3, do závodu se sice vrátil, ale spadl pak ještě jednou.

• Pilot Hondy Jorge Navarro stál 2015 v Silverstone na Pole-Position. Bylo to jeho zatím jediné Pole v závodech Grand Prix. V závodě na Silverstone pak havaroval Navarro v loňském roce hned v prvním kole.

• Enea Bastianini z týmu Gresini skončil 2014 v Silverstone třetí. Vloni havaroval v předposledním kole z P6.

• Jakub Kornfeil zde 2015 skončil poprvé na podiu - byl to jeho nejlepší výsledek v závodech GP - z P13 n gridu. Před dvěma roky zajel nejrychlejší kolo závodu a byl odmávnut v Top-5. Jinak to bude pro jediného českého jezdce v seriálu Grand Prix už jeho sedmý start na tomto okruhu a v Qualifying se zde nikdy nedostal do Top-12, tedy do prvních čtyř řad startovního roštu.

• Jakub Kornfeil je se svými 120 starty v kubatuře Lightweight je jednoznačně nejzkušenějším aktuálním pilotem v kubaturách 125ccm/Moto3 a společně s Binderem jediným, který startoval ve všech dosud odjetých závodech Moto3 od roku 2012 - v 81.

• Jakub Kornfeil je druhým nejstarším pilotem z aktuálního startovního roštu - starší je pouze Hiroki Ono z týmu Honda Team Asia.

• Niccolò Antonelli z týmu Ongetta Rivacold stál 2015 v Silverstone na podiu, ačkoliv do závodu vyrazil až z P18 na startovním roštu a přesto byl nakonec odmávnut v Top-3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama