Reklama

Sam Lowes absolvoval premiéru s Ducati V4R

Navzdory nepříznivým povětrnostním podmínkám debutoval Sam Lowes motocyklu Ducati V4R v Jerezu. Jezdec Marc VDS je přesvědčen, že jeho nováčkovská sezóna v roce 2024 bude v mistrovství světa superbiků dobrá.

Déšť v jižním Španělsku narušil plány na debutu Sama Lowese na superbikovém motocyklu. V pondělí byly podmínky tak špatné, že roll-out byl zrušen a rovněž druhý den testování byl také omezen.

Angličan vyjel ráno na mokrou trať s pneumatikami do deště při pouhých 14 stupních Celsia. Odpoledne už byl povrch trati suchý a tak bylo umožněno použití slicků - přičemž seznámení s pneumatikami bylo pro Lowese jedním z nejdůležitějších bodů.

Jezdec Marc VDS byl v Jerezu se svým novým týmem, posíleným o testovací tým Ducati. Stejně jako V4R byl jeho kožený oblek neutrální černo-stříbrný. Jméno týmu Marc VDS bylo vidět jen na pár místech. „Bylo velkým úsilím celého týmu a Ducati nechat mě testovat tak blízko Vánoc. Den začal velkým vzrušením a očekáváním,“ přiznal 33letý muž. „Opravdu jsem chtěl jezdit na Ducati a debutovat na Superbiku, ale podmínky nebyly ideální. Než jsem vyjel na mokrou trať ke své první jízdě, byl jsem velmi nervózní. Ale po třech kolech jsem měl na tváři široký úsměv, protože motorka byla pro jezdce přátelská a okamžitě mi dodala sebevědomí.„

Změna po mnoha letech na Moto2 s pneumatikami Dunlop je obrovská. Lowes chápe, že první test je jen začátkem transformace. Zkušení technici Superbike podporovali Lowese. „S novými techniky jsem se okamžitě cítil jako doma. Kluci mi dokázali vysvětlit, na co se musím soustředit, abych byl na superbiku rychlý, ale také co dělám dobře,“ řekl bratr-dvojče továrního jezdce Kawasaki Alex Lowes. „Po tak dlouhém závodění v Moto2 musím změnit svůj styl, ale musíme to udělat krok za krokem. Určitě se musím zamyslet nad tím, jak brzdím.“

Lowes je však přesvědčen o úspěšném přechodu na mistrovství světa superbiků a na Ducati již po jednom dni testování. „Miluji motorku. Některé věci dělá neuvěřitelně dobře a je příjemné řídit. Síla je impozantní. Pořád jsem řadil nahoru, ale motorka prostě chtěla pořád zrychlovat. Také na mě udělalo dojem, jak dobře elektronika reguluje výkon, když jsou pneumatiky opotřebené,„ řekl Lowes a vyjmenoval výhody V4R. “Už se těším na závody v roce 2024. Mistrovství světa superbiků má velmi vysokou úroveň, ale tento test mě přesvědčil, že můžeme být konkurenceschopní, protože máme stále velký prostor pro zlepšení."

Pro Lowese to byl letos jediný test. Až budou zimní (předsezonní) testy v lednu 2024 pokračovat, měl by už být vlastní motocykl V4R týmu Marc VDS kompletně připraven a také nachystán nový přívěs do paddocku WorldSBK.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama