Reklama

Rossi podepsal na další 2 roky: Pouze Fake News!

Rovněž web Motoforum.cz si přečetl zprávu, která byla sdílena v posledních hodinách na sociálních médiích. Ale úplně letmý pohled na text musel každému jasně naznačit, že se seriozní informací má toto News hodně málo společného!

Na dubiosní webové motocyklové stránce „Auto-Moto-Time.com“ vyšel následující článek pod názvem: Valentino Rossi Extends Contract With Yamaha !!! Je zde citován Rossi, že bude následovat oficiální tisková zpráva od Yamahy. Ovšem nějaká TZ ať už od továrny Yamaha nebo od týmu Movistar Yamaha MotoGP v pátek nikomu nedošla, tedy ani webu Motoforum.cz.

Také na oficiální facebookové stránce Valentina Rossiho, která má přes 13 milionů fanoušků a je spravována několika správci, se zpráva tohoto typu nenajde! To stejné platí o internetových stránkách Yamahy a MotoGP.

Takže několik faktů: „Auto-Moto-Time.com“ je zbrusu nová webová stránka, která byla registrována teprve 5. prosince 2017, takže funguje necelé dva měsíce. Majitelem URL je nějaký Aleksander Karakolev.

První news pochází právě z 5. prosince 2017 - tedy ze dne, kdy byla URL teprve zaregistrována. A chybí kontaktní adresy, telefonní čísla. A pod každým článkem chybí autor, pouze nahoře nad článkem si můžeme přečíst jako v tomto případě: By admin - January 19, 2018.

„Ano, je to Fake News“, potvrdil William Favero, Communications Director týmu Movistar Yamaha MotoGP.

Fake News se tedy začalo prosazovat i v MotoGP. Dubiosní lidé jsou schopni s články tohoto typu vydělat hodně velké peníze. Také dnes každý „klik“ přinesl panu Karakolevovi, pokud je opravdu majitelem tohoto URL, určitý počet mincí....

Jestli bude Valentino Rossi nadále jezdit i v sezónách 2019 a 2020, se ukáže teprve v průběhu sezóny, tedy po několika závodech. On sám několikrát opakoval, že se rozhodne po 4 - 5 závodech sezóny 2018 a pozná, zda je ještě konkurenceschopný.

Příští středu se bude v Madridu konat týmová prezentace - samozřejmě s Rossim, potom následuje odlet na první pre-testy do Malajsie.

Na taková «Fake News» si zřejmě budeme muset zvyknout. Ostatně v minulé přestupové sezóně 2016 to nebylo jinak: Před dvěma roky jsme se třeba dozvěděli, že Dani Pedrosa už podepsal k MoviStar Yamaha (místo Vinalese), Iannone k Aprilii, Crutchlow k Repsolu nebo Bradl do MS-Superbike k BMW....

Zdroj: SpeedWeek.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama