Reklama

Remy Gardner 2022 za Tech3 KTM v MotoGP

Red Bull Ajo Academy připravil pro KTM dalšího pilota pro závodění v «premier class». Bude jím Remy Gardner (23), současný lídr prostřední kubatury Grand Prix, který pojede 2022 za tým KTM-Tech3.

Už v zimě se nechal otec Remyho Gardnera Wayne Gardner - mistr světa 500 ccm z roku 1987 slyšet, že Gardner jr. má s KTM smlouvu zaručující mu závodění v «premier class» v sezóně 2022.

Tomu skoro nevěřil, ovšem dnes to bylo potvrzeno.

Mimochodem: Oliveira a Binder mohli postoupit do «premier class» teprve po zisku titulu v Moto2, faktem je, že Gardner jr. je po 6 odjetých závodech lídrem prostřední kubatury Grand Prix.

Aktuálně závodí za Red Bull KTM Factory Team Oliveira a Binder, za satelitní tým KTM-Tech3-Team potom Petrucci a Lecuona.

Oznámením o přestupu Gardnera jsou tak po už jasných Binderovi a Oliveirovi tři místa u KTM ze čtyř možných obsazena. Na poslední volné místo si dělá velké naděje díky svým zkušenostem (157 startů v MotoGP, 2 vítězství, 10 pódiových umístění) 30-letý Danilo Petrucci.

Ve Španělsku žijící Remy Gardner závodí s číslem #87 na počest toho, že jeho otec Wayne získal titul mistra světa v roce 1987.

Vítěz z Mugella Remy má tak šanci stát se po «Little Kenny» Robertsovi druhým jezdcem, který získá titul stejně jako otec v «premier class».

Mimochodem: Pro Remyho je to návrat k týmu Hervé Poncharala, s motocyklem «Mistral» závodil Remy v Moto2 v sezónách 2017 a 2018, ovšem moc se mu nedařilo: byla z toho umístění 21 a 19.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama