Reklama

Red Bull KTM Ajo Moto3 v Kataru a Portugalsku s Vicentem Perezem

Vicente Perez bude závodit v barvách Red Bull KTM Ajo Moto3 během prvních dvou závodů Grand Prix nové sezóny v Kataru a Portugalsku. Perez nahradí v týmu Xabiho Zurutuzu, debutanta Moto3, který je stále příliš mladý na to, aby mohl soutěžit během prvních dvou víkendů Grand Prix roku 2024.

Tým Red Bull KTM Ajo Moto3 bude v roce 2024 soutěžit s Jose Antoniem Ruedou a Xabi Zurutuzou. Tým však ještě nemůže využít služby Zurutuzy během prvních dvou víkendů Grand Prix v Kataru a Portugalsku, jednoduše proto, že španělský talent je v té době ještě příliš mladý, takže prostě ještě nedosáhl minimálního věku 18 let pro účast v závodech Grand Prix.

Zuruta bude mít 18 let 7. dubna, a to až po víkendech Grand Prix v Kataru a Portugalsku. Na rozdíl od Lucy Lunetty (druhý v konečném pořadí FIM JuniorGP v roce 2023) a Angela Piquerase (šampion Red Bull MotoGP Rookies Cupu 2023) však Španěl nemůže těžit z nových výjimek, protože se mu nepodařilo dostat se do první trojky uvedeného šampionátu 2023. Zuruta skončil v konečném pořadí FIM JuniorGP jako šestý a na rozdíl od Piquerase se nestal šampionem v uváděném Red Bull MotoGP Rookies Cupu.

Red Bull KTM Ajo Moto3 tedy bude mít poprvé přístup ke službám Zurutuzy až od třetí Grand Prix sezóny na Circuit de Americas v Austinu. V posledních dnech během prvního soukromého testu Moto3 v roce 2024 v Portimãu bylo oznámeno, že Španěl Vicente Perez nahradí Zurutu v Kataru a Portimãu.

Třída Moto3 světového šampionátu MotoGP není pro Pereze novinkou. Jezdec, který žije ve Valencii, již v posledních sezónách závodil v této kubatuře několikrát. V roce 2023 se objevil na startu šesti závodů v barvách BOE Motorsport, startoval v Mugellu jako náhrada za zraněného Davida Munoze a poté zaujal místo v týmu na posledních pět víkendů Grand Prix sezóny místo zraněné Carrasco, která stejně jako její týmový kolega Munoz utrpěla zranění a nemohla se zúčastnit těchto víkendů Grand Prix. Kromě závodů jako náhradník působil Perez v minulé sezóně jako jezdec v italském šampionátu CIV Moto3; sezónu, kterou ukončil s italským titulem v kapse.

Navzdory zisku italského titulu v Moto3 a působivým výkonům jako náhradník, včetně dvanáctého místa v Sepangu a pěkného pátého místa během předposlední Velké ceny sezóny na okruhu Lusail International Circuit v Kataru, se Perezovi nepodařilo získat titul dříve. A zajistit si trvalé místo jako stálý jezdec Grand Prix 2024. Ale i přes to šestadvacetiletého Španěla ještě uvidíme na startu v Kataru a Portugalsku, i když ne jako pravidelného účastníka, ale jako náhradníka.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama