Reklama

Rea oficiálně 2024 a 2025 za Yamahu

Dlouho se o tom spekulovalo, od dnešního dne je to pravda: Jonathan Rea bude další dvě sezóny závodit za japonskou továrnu Yamaha, kde nahradí tento multišampion Topraka Razgatlioglu mířícího k BMW.

Yamaha tak má oba své top týmy na další sezónu pohromadě: Tovární tým Pata vytvoří Ital Andrea Locatelli a nově příchozí Brit Jonathan Rea, za GRT pojedou opět Švýcar Domi Aegerter a Australan Remy Gardner.

Rea je se ziskem šesti titulů mistra světa, 119 vítězstvími a 256 pódiovými umístěními, 41 Pole-Position a 102 nejrychlejšími koly v závodě; nejúspěšnějším jezdcem šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým. O svého vstupu do «premier class» v roce 2008 nashromáždil přes 6000 bodů, první své vítězství získal v Misanu 2009, to zatím poslední v Mostě 2023. Od roku 2014 neskončil v MS po skončení sezóny hůře než v Top-3.

Ačkoliv má Rea smlouvu s Kawasaki do konce roku 2024, tak se multišampion domluvil s Kawasaki, že smlouvu předčasně ukončí, neboť současná Ninja ZX-10R není a nebude vítězným motocyklem. Jeho současný týmový kolega a krajan Alex Lowes naopak smlouvu s Japonci už před časem prodloužil.

Rea a Yamaha uzavřeli smlouvu na roky 2024 a 2025: A protože má Rea platnou smlouvu s Kawasaki do konce tohoto roku, tak smí britský jezdec poprvé testovat motocykl Yamaha R1 až v lednu 2024.

Otázkou zůstává, zda 36-letý jezdec vezme s sebou i Crew-Chiefa Pere Ribu...Faktem ale je, že Phil Marron odchází s Toprakem k BMW.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama