Reklama

Razlan Razali: Místo «WithU Yamaha RNF» bude «CryptoDATA Tech»

Soukromý tým v «premier class» manažera Razlana Razaliho ztratil během 13 měsíců dvakrát hlavního sponzora. Při finále sezóny MotoGP ve Valencii bude prezentován nový hlavní sponzor - pro jezdeckou dvojici s motocykly Aprilia: Miguel Oliveira & Raúl Fernández.

Při Grand Prix Steiermarku v srpnu 2021 bylo poprvé veřejnosti oznámeno, že malajský koncern Petronas po třech letech jako hlavní sponzor satelitního týmu Yamaha-MotoGP už dále nebude v této pozici fungovat. Přitom 2020 se Franco Morbidelli stal více-mistrem světa a Morbidelli s Fabiem Quartararem vyhráli celkem šest závodů MotoGP (a to se konalo pouze 14 závodů Grand Prix).

Zatímco Razlan Razali byl týmovým principálem této závodní stáje, majitelem byl oficiálně « Sepang International Circuit». Razali převzal potom tým osobně, přičemž ukončil závodění týmu v kubaturách Moto3 a Moto2. Do nového týmu Yamaha-RNF angažoval trojnásobného více-mistra světa MotoGP Andreu Doviziosa a pilota z Moto3 Darryna Bindera, který měl s týmem Petronas-Sprinta na sezónu 2023 – a tak bez zkušeností z Moto2 byl doslova vržen do «premier class».

Razali našel téměř okamžitě na sezónu 2022 nového hlavního sponzora - byl to italský koncern WithU.

Firemnímu šéfovi Matteo Ballarinovi bylo slíbeno umístění «Doviho» v Top-3, maximálně v Top-5 celkově. Ovšem 36-letý Ital zklamal «na celé čáře» a po celkovém umístění na 21. místě se ze šampionátu MotoGP po domácím závodě v Misanu předčasně odporoučel.

Firma WithU doplatila pochopitelně na ukrajinskou válku a tak v září oznámila sponzorský konec přes platnou tříletou smlouvu (ke slovu tak přijdou advokáti).

Díky Dorně se ale podařilo angažovat Razlanu Razalimu firmu «CryptoDATA Tech», která se stala už 2022 hlavním sponzorem Grand Prix Rakouska.

Ještě v této sezóně se logo «CryptoDATA Tech» objevilo jako vedlejší sponzor na kapotážích týmu RNF-Yamaha. A ve Valencii při sezonním finále bude tato firma prezentována jako hlavní sponzor satelitního týmu Aprilie s jezdci Miguelem Oliveirou a Raúlem Fernándezem.

CryptoDATA Tech je už nyní (od závodu na Phillip Islandu) prezentována na kapotážích motocyklů týmu WithU Yamaha RNF, tato firma má sídlo v Rumunsku.

MotoGP Team stellt jedenfalls beim WM-Finale wie in Australien und Malaysia auf den Bikes die Werbung für CryptoDATA Tech zur Schau. «Das ist der Auftakt für eine langfristige Zusammenarbeit», kündigte Razlan Razali an.

Jen mimochodem: Firma WispR Communication, která patří pod CryptoDATA Tech, je sponzorem továrního pilota Aprilie Aleixe Espargaró.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama