Reklama

Prvními vítězi North-West-200 Todd a Seeley

Vítězstvím Daveyho Todda (Honda) se skončil při závodě North-West-200 první závod kubatury Supersport. Rekordman v počtu vítězství - celkem 27! - Alastair Seeley (Ducati) se musel spokojit s těsnou prohrou o 0,108 sec.; stupně vítězů dokompletoval Richard Cooper (Yamaha).

Velkým favoritem byl pochopitelně 27-násobný vítěz North-West-200 Alastair Seeley, který vyrazil do prvního závodu kubatury Supersport z Pole-Position. Dalšími spolufavority byli Richard Cooper, Dean Harrison, Michael Dunlop, Peter Hickman a Davey Todd.

Závod musel být přerušen vyvěšením červených vlajek, neboť po absolvování dlouhé rovinky směrem a při vjezdu do Mill Road dva jezdci havarovali.

Zatímco prvních Top-7 jezdců Cooper, Todd, Hickman, Dunlop, Seeley, Harrison a Adam McLean se odpoutalo, tak na 14,436 km dlouhém okruhu měli brzy Conor Cummins, Jeremy McWilliams a Paul Jordan ztrátu.

Na dlouhých rovinkách se jezdci střídali ve vedení po celá čtyři kola a tak se rozhodovalo až v posledním kole. Vedoucí skupinu ve složení Seeley, Cooper, Todd, Dunlop a Harrison dělilo pouhých 1,3 sekundy.

Supersport: 1. Davey Todd (GB), Honda. 2. Alastair Seeley (GB), Ducati, 0,108 sec zpět. 3. Richard Cooper (GB), Yamaha, +0,385 sec. 4. Michael Dunlop (GB), Yamaha, 4:38,281. 5. Dean Harrison (GB), Yamaha. 6. Peter Hickman (GB), Triumph. 7. Adam MacLean (GB), Yamaha. 8. Paul Jordan (GB), Yamaha. 9. Pierre Yves Bian (F), Triumph. 10. Conor Cummins (GBM), Honda. Nejrychlejší kolo: Seeley za 4:33,507 min.

V následujícím závodě kubatury Superstock se podařilo Alastairu Seeleymu vyhrát na North-West-200 už po 28.! Ten do závodu vyrazil z Pole-Position, vedle něho stál Michael Dunlop, zatímco třetí Peter Hickman a Josh Brookes (P6) byli diskvalifikováni, neboť použili karbonové ráfky a to je dle reglementu zakázané.

Do čela se dostal Todd, brzy ho ale předjel Seeley a vedl celé pole jezdců v University Corner; za ním následovali Todd, Dunlop, Dean Harrison, James Hillier, Conor Cummins, Nathen Harrison, Michael Rutter, John McGuinness a Mike Browne.

Seeley dosud vyhrál při North-West-200 27 závodů, z toho deset v kubatuře Superstock. Ve třetím kole vytvořil Seeley časem 4:19,525 min. nový rekord okruhu v této kubatuře, o druhé místo za ním bojovali Dunlop a Todd.

Zatímco vedoucí jezdci kubatury Superstock už byli v posledním kole, tak v úseku Dhu Varren došlo k pádu a závod musel být předčasně ukončen. Pouze 12 jezdců, tedy ještě Harrison, Rutter, Hillier, McGuinness, Craig Neve, Sam West, Michael Evans, Datzer a Kostamo dokompletovali pět kol.

Superstock: 1. Alastair Seeley (GB), BMW. 2. Davey Todd (GB), Honda, 10,322 sec zpět. 3. Michael Dunlop (GB), Honda, +10,623 sec. 4. Dean Harrison (GB), Kawasaki. 5. Michael Rutter (GB), BMW. 6. James Hillier (GB), Yamaha. 7. John McGuinness (GB), Honda. 8. Craig Neve (GB), Honda. 9. Sam West (GB), BMW. 10. Michael Evans (GBM), Suzuki... 24. Kamil Holan (CZ), Kawasaki. . Nejrychlejší kolo: Seeley za 4:19,525 min.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama