Reklama

První závod side přinesl první smrtelnou havárii na TT 2016

V prvním závodě sidecarů zahynul Australan Dwight Beare. Jeho spolujezdec Benjamin Binns byl transportován se zlomeninami kotníků do nemocnice Nobles Hospital v Douglasu.

Pouze den poté, co se zabil španělský jezdec kubatury Moto2 Luis Salom při tréninku pro závod mistrovství světa v Barceloně, si motocyklový sport vyžádal další oběť.

První závod sidecarů si vyžádal první život na letošním závodě Tourist Trophy. V Austrálii narozený Dwight Beare, žijící už řadu let v Onchanu na ostrově Man, nepřežil crash v traťovém úseku Rhencullen. Jeho spolujezdec Benjamin Binns, vloni na palubě Dave Molyneuxe odmávnutý v cíli jako druhý, vyvázl z této havárie relativně dobře, se zlomeninami obou kotníků byl transportován do nemocnice Nobles Hospital v Douglasu.

Se svým otcem Noelem debutoval Beare 2014 při závodě Tourist Trophy a ve druhém závodě obsadil jako Newcomer velmi dobré P12. Vloni skončil na P17. V tréninku na letošní ročník TT se umístil 27letý lokalmatador v Top-10 a dělal si tak oprávněné naděje na nějaké Top umístění.

R.I.P.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama