Reklama

Prominentní startovní čísla Tourist Trophy 2017 rozdělena

S napětím očekávané rozdílení startovních čísel jezdců Top-20 pro Superbike- a Senior-TT přineslo několik změn proti loňskému roku. David Johnson (Norton) odstartuje do závodu jako první.

Ještě vloni zahajoval závod s prestižním číslem #1 23-násobný vítěz Tourist-Trophy John McGuinness. Letos se ale na Glencrutchery Road směrem na Bray Hill vydá jako první David Johnson s motocyklem Norton SG6 a bude mít před sebou na těžké trati celkem 6 okruhů Mountain Course.

Za ním se vydají Bruce Anstey (Padgetts Honda) a James Hillier (JG Speedfit Kawasaki) a teprve po nich s čísly #4 až #6 velcí favorité Ian Hutchinson (Tyco BMW), John McGuinness (Honda Racing) a Michael Dunlop (Bennetts Suzuki) v 10 sekundových startovních intervalech.

Lokalmatadorem Conorem Cumminsem (Padgetts Honda) vyrazí na trať Guy Martin (Honda Racing), který se po rok a půl trvající přestávce znovu rozhodl závodit. Ten dosud závod Tourist Trophy na Isle of Man nevyhrál, a letos pojede s #8.

Následovat budou Dean Harrison (Silicone Engineering Kawasaki), Peter Hickman (Smiths BMW), Michael Rutter (Bathams BMW), Gary Johnson, Lee Johnston (Jackson Racing Honda), Dan Kneen (Penz13.com BMW), William Dunlop (Halsall Racing BMW) a Joshua Brookes (Norton Racing) - všichni jmenovaní mají jistě šanci dokončit závod v Top-3.

Steve Mercer (RC Express Kawasaki), Martin Jessopp (Riders Motorcycles BMW), Dan Hagerty (Top Gun Racing) a Ivan Lintin (RC Express Kawasaki) pak kompletují startovní listinu Top-20.

Mimochodem: 19 z 20 nasazených jezdců už má na svém kontě průměrnou rychlost na jedno kolo vyšší než 206 km/h, což je na okruhu Mountain Course s více než 200 zatáčkami doslova neuvěřitelné! Celkem mají tito jezdci Top-20 dohromady na svém kontě více než 71 vítězství na Tourist-Trophy a 195 pódiových umístění!

Prominentní startovní čísla Top-20 Senior TT/Superbike TT 2017

1- David Johnson – Norton Motorcycles
2- Bruce Anstey – Padgett’s Honda
3- James Hillier – JG Speedfit Kawasaki
4- Ian Hutchinson – Tyco BMW
5- John McGuinness – Honda Racing
6- Michael Dunlop – Bennetts Suzuki
7- Conor Cummins – Padgett’s Honda
8- Guy Martin – Honda Racing
9- Dean Harrison – Silicone Engineering Kawasaki
10- Peter Hickman – Smiths BMW
11- Michael Rutter – Bathams BMW
12- Gary Johnson – (to be confirmed)
13- Lee Johnston – Jackson Racing Honda
14- Dan Kneen – Penz13.com BMW
15- William Dunlop – (to be confirmed)
16- Joshua Brookes – Norton Motorcycles
17- Steve Mercer – RC Express Kawasaki
18- Martin Jessopp – Riders Motorcycles BMW
19- Dan Hegarty – Top Gun Racing
20- Ivan Lintin – RC Express Kawasaki



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama