Reklama

Problémy irského Road Racingu - už nyní o 2 závody méně

Drastické zvýšení pojištění ohrožuje kompletní závodní seriál «Irish Road Racing». Po Killalane musel být odřeknut i další závod v Kellsu.

Původně bylo plánováno v šampionátu «Irish Road Racing» celkem osm závodních víkendů. Po signalizovaném zvýšení pojištění musel Loughshinny Club oficiálně odřeknout na 10. září plánovaný závod v Killalane.

Nyní ze stejného důvodu byl odřeknut další závod. Pojištění závodu bylo zvýšeno o plných 100% a za těchto podmínek nebyl schopen místní motocyklový klub závod dále uspořádat.

Osud nejlépe organizovaného šampionátu Road Racingu je tak hodně nejistý. V minulosti zde závodily legendy jako 26-násobný vítěz Tourist-Trophy Joey Dunlop, jeho mladší bratr Robert, synové William a Michael, Ryan Farquhar nebo třeba Phillip McCallen.

Po odřeknutí dvou výše uvedených závodů jich tak zůstalo v šampionátu «Irish Road Racing» pouze šest: Tandragee 100 (22. dubna), dem Cookstown 100 (29. dubna), Skerries 100 (1. července), Walderstown (9. července), Faugheen 50 (23. července) a Armoy (29. července). Tandragee, Cookstown a Armoy se konají v Severním Irsku, Skerries, Walderstown a Faugheen v Irské republice.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama