Reklama

Premiéru MS-side vyhrál pár Ellis/Clement

Dvojice Todd Ellis/Emmanuelle Clement pro sebe rozhodla první závod letošní sezóny v Le Mans, druzí skončili Tim Reeves/Kevin Rousseau, stupně vítězů doplnili Markus Schlosser/Marcel Fries. Polesetter pár Harry Payne/Mark Wilkes do závodu neodstartovali.

K prvnímu závodu sezóny MS-side si zajistili Harry Payne/Mark Wilkes (DAO1886) Pole-Position pro závodu na okruhu Circuit Bugatti v Le Mans. Ovšem britská dvojice hned po startu havarovala, naštěstí bez zranění, ovšem jejich stroj byl hodně poškozen.

Už v loňském roce nabídlo několik závodních jízd hodně napínavých okamžiků a první závod letošní sezóny nebyl výjimkou. Hned po startu se odpoutala pětice posádek, na čele byla s malým náskokem dvojice Tim Reeves/Kevin Rousseau (Bonovo Action).

Ti vedlie až do 14. kola, pak se dostal do čela pár Todd Ellis/Emmanuelle Clement (Santander Salt) a po 18 kolech se vicemistři světa stali vítězi premiérového závodu letošní sezóny s náskokem 3 sekund, druzí byli odmávnuti Reeves/Rousseau.

Po skvělé stíhací jízdě skončili třetí obhájci titulu Markus Schlosser/Marcel Fries (Gustoil Racing), ačkoliv do závodu samotného vyjeli z boxové uličky kvůli problému na gridu se spojkou a během závodu jezdili v některých kolech až o 3 sekundy rychleji než lídři závodu. V polovině závodu se nacházeli už na P7. Na třetí v pořadí ztráceli přes 10 sekund. Těsně před cílem se ještě dostali před dvojici Stephen Kershaw/Ryan Charlwood (Quattro Racing) a získali tak poslední místo na stupních vítězů. Kvůli poruchám nedojeli Bennie Streuer/Kevin Kölsch (Bonovo Action) a Ted Peugeot/Vincent Peugeot.

Výsledek Le Mans, Race 1: 1. Todd Ellis/Emmanuelle Clement (GB/F), Yamaha LCR, 18 kol za 31:44,193 min. 2. Tim Reeves/Kevin Rousseau (GB/F), Yamaha Adolf RS, 3,065 sec. zpět. 3. Markus Schlosser/Marcel Fries (CH), Yamaha LCR, +5,086 sec. 4. Stephen Kershaw/Ryan Charlwood (GB), Yamaha LCR. 5. Lukas Wyssen/Thomas Hofer (CH), Yamaha LCR. 6. Paul Leglisse/Mélanie Farnier (F), Yamaha LCR. 7. Claude Vinet/Cyril Vinet (F), Yamaha LCR. 8. Kevin Cable/Charlie Richardson (GB), Yamaha LCR. 9. Philippe Le Bail/Serge Leveau (F), Yamaha LCR. 10. Stéphane Gadet/Tristan Gadet (F), Yamaha LCR. 11. Philippe Gallerne/Jean-Philippe Bouchart (F), Kawasaki RCN. 12. Cédric Pierard/Arnaud Pierard (F), Yamaha LCR. 13. Janez Remse/Manfred Wechselberger (SLO/A), Yamaha Adolf RS. Nejrychlejší kolo : Schlosser/Fries za 1:43,812.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama