Reklama

Překvapení: Fores pojede Panigale V2

Potom, co byl uzavřen přestup Danila Petrucciho do týmu Barni Ducati a do šampionátu MS-Superbike, tak bylo celkem jasné, že zkušený 37-letý Xavi Fores bude závodit v MotoAmerica. Očekávalo se ale, že to bude v kubatuře US-Superbike.

Fores zná motocykl V4R a měl se pokusit vyhrát šampionát US-Superbike 2023. Motocykl Panigale V4 týmu HSBK Warhorse Ducati po Petruccim byl volný...Španěl Xavi Fores nahradil Lucu Bernardiho na zámořských závodech v Argentině, Indonésii a v Austrálii. Předtím jel místo Philipa Öttla v týmu Go Eleven Ducati. Nejlepší výsledky dvě devátá místa v Estorilu a na Phillip Islandu zřejmě byly pro sportovního ředitele Ducati Paolo Ciabattiho málo a ten rozhodl jinak:

Nástupcem Petrucciho bude v seriálu MotoAmerica US-Boy Josh Herrin (32) a ten nejenže zná všechny okruhy šampionátu MotoAmerica, ale zná i pneumatiky Dunlop. Je připomínám, v sezóně 2013 se stal Herrin americkým šampionem, tehdy ale s motocyklem Yamaha.

2022 se stal americkým mistrem v kubatuře Supersport a tak si jako šampion postup do vyšší kategorie určitě zaslouží. Tým Warhorse HSBK nasadí do každé kubatury jeden motocykl a tak pro Forese zůstal volný stroj Panigale V2 v kubatuře US-Supersport.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama