Reklama

Předsezónní úpravy na Autodromu Most

Začátkem ledna odstartovala další fáze úprav dráhy Autodromu Most, která má dále posílit bezpečnost i komfort závodní dráhy, na níž se letos bude už třetím rokem konat mistrovství světa superbiků (28-30/07/23) a řada dalších nejen sportovních podniků.

Práce se tentokrát soustředí na úpravu obrubníků, únikové zóny, označení brzdných bodů a další fázi modernizace startovní věže. Nejvýraznější změnou už prošla zatáčka 21, ústící na cílovou rovinku. Úniková zóna má za sebou celkovou rekonstrukci a ještě více se rozšířila. V zatáčkách 4, 11 a 21 budou upraveny obrubníky. „Dojde k jejich prodloužení a částečnému rozšíření betonové plochy za nimi tak, aby měl jezdec možnost reagovat v případě vyjetí mimo závodní dráhu. Rozšíření všech obrubníků má zároveň zamezit vyjíždění mimo trať (tzv. track limits) a zároveň posílit bezpečnost na dvou výjezdech a jednou přímo v zatáčce. V poslední zatáčce 21 došlo ke kompletní rekonstrukci, rozšíření a odvodnění kačírkové zóny tak, abychom zvýšili její účinek na maximální možnou míru v daném prostoru.“ vysvětluje Jindřich Hrneček, sportovní ředitel Autodromu Most.

Další změnou, kterou zaznamenají jezdci, bude nové značení brzdných bodů. Všechna značení budou nyní umístěna za svodidly a nad závodní dráhou. Jde o nejmodernější a nejbezpečnější trend na okruzích.

Úpravy na startovní věži směřují k většímu komfortu kontingentu WorldSBK a dalších závodních sérií. Dojde také k další části modernizace stávajícího zázemí. Během zimních měsíců přijde řada na doplnění technologií v místnosti řízení závodů, jejímu odhlučnění a rozšíření jejích kapacit. Zároveň se modernizace dočká i další patro startovní věže tak, aby odpovídalo nově vzniklým potřebám Autodromu Most.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama