Reklama

Před námi je 7. ročník 100 km mistrů

Na ranči Valentina Rossiho je vše připraveno na 7. ročník závodu «La 100 km dei Campioni». V městě Tavullia byl ale odstraněn transparent, upozorňující na tento sportovní podnik, neboť byl rozpoután spor mezi magistrátem a vrchním úřadem.

V Tavullii je tento víkend připraven závod «La 100 km dei Campioni», koná se už jeho sedmý ročník. Tradičně se bude konat na ranči Valentina Rossiho a to tři týdny po jeho rozloučení s paddockem MotoGP. Přijedou jezdci ze všech koutů Evropy, včetně Jorge Lorenza, který pojede v sobotu a neděli v kompletním programu. První den se koná volný trénink, který rozhodne o pořadí na startovním roštu, a také závod «Americaine», tedy vylučovací závod až do posledních dvou jezdců.

Startovat bude ikona šampionátu US-Supercross Jeremy McGrath, ze startovního pole letošního MotoGP pak Rossiho bratr Luca Marini, stejně jako Alex Rins, Maverick Viñales a Iker Lecuona. Z MS-Superbike zde budou Axel Bassani a Chaz Davies.

Hlavní závod «100 km Champions» ¨se pojede na 50 kol, start bude při západu slunce. Párový závod s předáním štafety týmovému kolegovi každých pět kol, na jehož konci se posune i transpondér. Jsou povoleny krosové motocykly jakékoli značky, se zdvihovým objemem 250 nebo 450 ccm, speciálně upravené pro tuto dráhu, se sníženým nastavením, elektronickou převodovkou a přední brzdou, výfuk schválený FIM.

Vloni se závod kvůli Covidu-19 nekonal, posledními vítězi před kamerami Sky Sport (bude zajišťovat přenos i letos) byli Valentino Rossi a jeho bratr Luca Marini (prosinec 2019), v roce 2018 zvítězila dvojice Valentino Rossi-Franco Morbidelli (ten bude letos chybět kvůli problémům s kolenem). V roce 2017 zvítězili Franco Morbidelli-Mattia Pasini, o rok dříve Luca Marini a jeho bratr Valentino Rossi, a to dokonce před bývalými žáky Nicolò Bulegou a Lorenzem Baldassarrim.

vale1 vale2

Mezitím ve středu města Tavullia probíhá odstraňování transparentu «Grazie Vale» ze středověkých hradeb s jistými rozpaky. Zaměstnanci magistrátu po nahlášení na dozorčí radě už transparent preventivně odstranili. Starosta Francesca Paolucci ale doufá, že lze dosáhnout uspokojivého řešení pro obě strany. „Chci zdůraznit, že se jedná o transparent, který je zavěšen na středověkých hradbách a není přiložen / nalepen. A proto je kdykoli snadno odstranitelný, aniž by byly na historických zdech města zanechány zbytky nebo známky rozkladu… Za těchto 8 let nebyl nikdy žádný problém….

Odstranění tohoto transparentu ale rozhodně poškodí komunitu města Tavullia. Nesmíme totiž zapomenout, že: Valentino Rossi, ​​je prvkem identity tohoto území.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama