Reklama

Pojede za Puccettiho Tito Rabat?

Bývalý mistr světa Moto2 Tito Rabat zatím v mistrovství světa superbiků výrazně zaostává za očekáváním. Šéf týmu Manuel Puccetti si v Jerezu uvědomil, že to má něco společného i s materiálem.

Před finále sezóny 2023 v Jerezu měl Tito Rabat na kontě jeden jediný mizerný bod z mistrovství světa, který si připsal na 15. místě v prvním závodě v Mostě.

Pro závody v jižním Španělsku dostal tým Puccetti tovární motocykl od Kawasaki. Rozdíl byl jasně viditelný: Rabat předvedl svůj nejlepší kvalifikační výsledek sezóny na 17. místě a v závodech byl odmávnut na 11., 15. a 14. pozici. Nebyl to sice žádný velký úspěch, ale byl to jasný krok vpřed.

„Před víkendem jsem řekl Rabatovi, že tento víkend je pro něj příležitostí – a jiná šance není. Neměl by padat, neměl by nic zkazit a měl by být rychlý. Očekával jsem umístění mezi 10 a 15, což je místo, kde se satelitní týmy Kawasaki běžně nacházely. S Titovými výsledky minulý víkend jsem spokojený, udělali jsme krok vpřed. V neděli ztratil na vítěze 17 sekund, což je pro nás dobré. Jsem velmi vděčný Kawasaki, že nám dala tento motocykl. Nyní čekám na rozhodnutí, zda mě podpoří i příští rok,“ okomentoval závěrečný závodní víkend sezóny šéf týmu. „Pokud je to jisté, pak budu hledat jezdce,“ dodal šéf týmu. „Tito odvedl dobrou práci, chci nejlepšího možného jezdce. Není to o tom, kdo přinese peníze, jen musí být rychlý. 'Diggia' už není v nabídce, Baz pravděpodobně nepřipadá v úvahu u Kawasaki a s Öttlem jsem zatím mluvil jen krátce; Baldassarri bude také k dispozici. Do konce měsíce bych měl vědět víc."

Jedno je jisté, pokud Rabat nezíská místo u Puccettiho, jeho kariéra v mistrovství světa superbiků skončí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama