Reklama

Po Baylissovi se vrací i jméno Abe

Troy Bayliss, ale i příliš brzo zemřelý Norifumi Abe určitě patří k hvězdným jménům šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým. V MS-Supersport 2023 budou závodit synové Oli a Maiki proti sobě.

7. října 2007 byla motocyklová část fanoušků šokována, když světem obletěla zpráva o smrti Noricka Abe. Populární Japonec absolvoval celkem 144 závodů Grand Prix v kubatuře 500 ccm/MotoGP stejně jako 47 závodů v šampionátu WorldSBK. Tehdy 32-letý Japonec kolidoval se svým motocyklem s nákladním truckem, když se tento otáčel nedovoleně na rychlostní silnici.

Když jeho otec zemřel, byly Maike Abemu teprve 3 roky. Ovšem nyní už 18-letý Maike Abe se s podporou svého dědečka Mitsua vydal stejnou cestou jako jeho tragicky zesnulý otec. Teenager závodil v japonském mistrovství kubatury Supersport a stal se účastníkem Yamaha VR46 Master Campu. V létě navštívil Evropu a střetnul se i s Valentinem Rossim - ten byl ostatně velkým fanouškem Noricka Abeho.

Nyní oznámil italský motocyklový web Motosprint, že Maiki Abe bude startovat za tým VFT Yamaha v šampionátu WorldSSP 2023.

Bayliss jr. letos závodil za tým Barni Ducati a zřejmě v něm bude pokračovat i v sezóně 2023.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama