Reklama

Peugeot/Mahindra: Týmovým kolegou Kornfeila překvapivě Pulkkinen

Pro pozorné čtenáře našeho webu to není žádné překvapení, že Jakub Kornfeil bude 2017 továrním pilotem Peugeot/Mahindra. Ovšem jméno jeho týmového kolegy překvapilo zřejmě všechny, bude jím jezdec z Red Bull Rookies Cupu «Babyface» Patrik Pulkkinen.

Původně měl být kolegou našeho Jakuba Kornfeila italský jezdec Stefano Manzi, ale ten je členem VR46-Academy a chce jet bezpodmínečně MS-Moto2.

Smlouva byla dnes podepsána v centrále firmy Prüstel Transporte v Callenbergu nedaleko od okruhu Sachsenring.

Zatímco Kornfeilovo angažmá bylo už delší dobou «veřejným tajemstvím», tak angažování «Babyface» Pulkkinena se rozhodně nečekalo. Ten jen tak tak splní věkový limit, když 12 dní před startem prvního závodu MS 2017 dosáhne teprve požadovaných 16 let. Pulkkinen závodil letos v seriálu Red Bull Rookies Cup a celkově obsadil P14, když nejlépe dojel v Top-5 ve druhém brněnském závodě.

Jakub Kornfeil se tak vrací do týmu «RTG», kde už závodil v roce 2010, ovšem tehdy vedl tento tým různými skandály pověstný Dirk Heidolf. Dnes se staronový Kornfeilův tým jmenuje Saxoprint Peugeot.

V sezóně 2016 za tým Saxoprint Peugeot jezdili Alexis Masbou a John McPhee, francouzského veterána pak ve druhé polovině letošní sezóny vystřídal Albert Arenas z MSJ.

Mimochodem: Jakub Kornfeil je se svými 123 starty v nejslabší objemové kubatuře 125 ccm/Moto3 v letech 2010 až 2016 nejzkušenějším pilotem v «Lightweight», když získal celkem dvě pódiová umístění. A jako jediný nevynechal od vstupu kubatury Moto3 do Grand Prix v sezóně 2012 ani jeden ze závodů této kubatury.

K podpisu smlouvy řekl zkušený český jezdec: „Už zítra odlétám na závody do Japonska, takže mám velkou radost, že za moře odletím s vyjasněnou závodnickou budoucností. V MotoGP panuje nesmírně tvrdé konkurenční prostředí, pro které potřebujete mít silnou podporu ze strany týmu. To je věc, která mě na nové výzvě nesmírně láká. Opět usednu na nový motocykl, se kterým jsem se v mé dosavadní kariéře ještě nesetkal. V letošním roce jsme viděli, že Mahindry dosahovaly skvělých výsledků, takže v nich vězí určitě velký potenciál. Věřím, že jej dokážeme využít a perspektivu přetavíme také v dobré výsledky. Chci moc poděkovat všem partnerům za důvěru do další sezóny. Na druhé straně ještě nejsme u konce té letošní, takže v posledních čtyřech závodech ze sebe musím vydat maximum.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama