Reklama

Petronas Yamaha? Lorenzo & Syahrin

Jelikož je situace okolo dalšího působení týmu MarcVDS po odchodu Michaela Bartholemyho stále nejasná a nic se nevyřešilo ani po sobotní schůzce v rámci GP Monaca F1 mezi Carmelem Ezpeletou a Marc Van der Straatenem, tak se objevila nová varianta, jak «zabít dvě muchy» jednou ranou.

První problém je jasný, jeden z nejpopulárnějších a nejlepších současných jezdců MotoGP Jorge Lorenzo nemá stále ještě místo na startovním roštu 2019. A Carmelo Ezpeleta dobře ví, že Mallorčana královská kubatura prostě potřebuje.

Druhý problém je satelitní tým Yamahy jako takový. Stáj Tech3 Monster Yamaha majitele Hervé Poncharala přechází na sezónu 2019 ke KTM, to se ostatně ví už asi 3 měsíce. A právě Yamaha jako jediná ze 3 motocyklových gigantů (Honda, Ducati a Yamaha) nemá stále ještě na další sezóny satelitní tým.

Jak píše dnešní italský sportovní deník «La Gazzetta dello Sport», našlo se během této schůzky na nejvyšší úrovni - přítomen v paddocku F1 v Monte Carlu byl ze stejného důvodu i Jorge Lorenzo - přece jen řešení a to je následující:

V satelitním týmu Yamahy se sponzorem Petronas by mohl jet pětinásobný mistr světa a poslední mistr světa s motocyklem Yamaha (2015) Jorge Lorenzo - pochopitelně s továrním strojem této továrny (třetím vedle Rossiho a Vinalese v týmu MoviStar) a jeho týmovým kolegou by byl letošní Rookie královské kubatury a velmi milé překvapení většiny letošních závodů MotoGP, tedy Hafizh Syahrin z Malajsie.

Tým by měl být postaven na základech současného týmu MarcVDS a vše by mělo být vyřešeno během závodního víkendu v Mugellu, nejsou ale vyloučeny ani další možnosti a jak píše italský web Corse di Moto, situace se může změnit každou hodinou.

Jen připomínám: Že Lorenzo neprodlouží smlouvu s továrním týmem Ducati Corse, se dalo celkem předpokládat - místo něho zde pojede Danilo Petrucci. Ovšem k téměř jistému závodění Jorge Lorenza za Ecstar Suzuki vedle Alexe Rinse se zamíchal úřadující šampión Moto3 Joan Mir se svým manažerem Sanchezem a právě on byl měl společně s Rinsem vytvořit perspektivní dvojici Suzuki na příští léta.

Dosavadní jezdec tovární stáje Suzuki Andrea Iannone tak zamíří nejspíš k Aprilii, kde bude jeho týmovým kolegou Aleix Espargaro - ten se sice otevřeně vyjádřil, že právě Iannoneho kvůli jeho lidskému charakteru příliš «nemusí»!, ale...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama